Home KRYESORE A e dini se shume gazetare, fotoreportere dhe punëtore te Medias kane...

A e dini se shume gazetare, fotoreportere dhe punëtore te Medias kane ikur nga Shqipëria dhe kane kërkuar azil?!

0

Nga Aulon Kalaja

Disa televizione, se fundmi “AGON Channel” janë mbyllur këto dy vitet e fundit!

Mbi 20 emisione janë mbyllur dhe nuk ekzistojnë me, ne hartën mediatike shqiptare.

Mbi 80% e mediave vizive dhe te shkruara mbështesin qeverinë, ndërsa “mediat opozitare” janë ne kufijtë e mbijetesës, kane paga modeste nëse i marrin dhe kane dy ose tre gazetare qe duan ta lenë punën.

Media te pavarur nuk ka, por media te njëanshme dhe media për interes!

Pyetja është: A ka ndonjë reagim nga gazetaret dhe punëtoret e medias, nga “Unioni i Gazetareve”, Komisioni i Medias, Departamenti i Gazetarisë, Shoqëria civile, apo çdo aktor dhe faktor tjetër?!

Shënim: i dashur Aulon, Medias dhe gazetareve u duhet te jene te ekuilibruar! S’duhet harruar ky dimension etik e këtij profesioni.

Share: