Home KRYESORE Universiteti dhe “Palo Shteti”!

Universiteti dhe “Palo Shteti”!

Nga Irena Shabani

Djali i tim kushëriri ka mbaruar Masterin shkencor ne matematike para një viti dhe, me mesatare mbi tete. Problemi qëndron qe është i papune sepse ministria e famshme e ç’arsimit ka nxjerr një urdhër qe nuk e lejon te punoje si mësues! Te vetmet variante për te janë: ose te punoj pedagog, ose te punoje ne ndonjë institut shkencor. Ndërsa mësues nuk punon dot se nuk ka bere pedagogji dhe psikologji sipas ministrisë!  Pyetjes se tij se cfare duhet te beje për te gjetur pune i janë përgjigjur se mund te kërkoje pune ne një sektor tjetër dhe matematiken ta mbaj vetëm për kulture… Eshte interesante sesa lehte shteti me fuqinë e tij absurde “vesh” me pushtet çdo lloj “sorre” dhe ju hedh dem jetën dhjetëra te rinjve. Palo shtet!!!

Share: