Home 2015 December 6

Daily Archives: 6 December, 2015

Nacionalistët e djathtë fitojnë në Francë…

Duket se e djathta e ekstreme ka rritur ndjeshëm numrin e votave të marra në zgjedhjet lokale ne France. Këto janë zgjedhjet e para...

Për ata në Kosovë që e shohin të keqen e tyre nga shqiptarë Shqipërie…

Nga Artur Nura Se fundi ne Kosove kane filluar te artikulohen qëndrime politike te cilat kërkojnë një distancim nga Shqipëria te cilën po e shohin...

Te mjerët ju qe i ngritni përmendore profetëve, kurse eterit tuaj i patën vrare...

Nga Dom Gjergji Meta Pashe ne media se Presidenti i Republikës paska dekoruar pas vdekjes 5 te burgosur te cilët kane mbetur te vrare nga...

Sa vështire te ecësh ne rrugën “Mylsym Shyri” dhe “Jul Variboba”…

Nga Gresa Hasa Pas gropave te “Myslym Shyrit”, ne dite me shi, rruga ime e preferuar eshte “Jul Variboba” (ku gjendet kafe-librari E7E). Qe te...

E verteta e naftes virgin…

Nga Bardhi Sejdarasi Afera e denoncuar dhe arrestimet e administratoreve publike qe kane evazuar me shume se 4,4 milion litra nafte virgin eshte nje nga...

Mbi Kosoven, Bashkurti: Hap pas hapi drejt dialogut.

Nga Lisen Bashkurti Nuk ka krize pa zgjidhje, por ka vullnete te munguara per realizimin e saj. Edhe kriza ne Kosove deri tani vleresohet si...

Ekspertët Endërrimtarë a jane Dhjetoristet e arratisur ne SHBA e, që do të ndryshojnë...

Nga Mentor Kikia “Shqipëria duhet të ndryshojë kursin e qeverisjes dhe udhëheqjes së saj, për të ndryshuar rrjedhën e historisë. Protagonistët dhe intelektualët e vendit...

Koha e Ardhjes; Krishti troket! Advent (latinisht “adventus”) domethënë mbërritje!

Nga Nikolin Miria Ardhja! Çka është ardhja? Çka mund të kuptojmë me fjalën ardhja? Ardhja është një fjalë, që ne veti e ka kuptimin e të...

Infarkti i shkodranes dhe “pitbullat” Qeverise!

Nga Kreshnik Osmani Lexova jo pa dhimbje, lajmin e tmerrshem te zonjes nga Shkodra (me profesion infermiere) e cila është perzene nga jeta padrejtësisht me...

Shtetet brenda shtetit, një minë me efekte 100-vjeçare.

Nga Artur Zheji Rasti më i fundit që lidhet me të ashtuquajturën Marrëveshje e Zajednicës, është një temë, mjerisht fare pak e rrahur ose e...