Home KRYESORE Do hiqet taksa e dyfishte per komionistet shqiptar ne Itali

Do hiqet taksa e dyfishte per komionistet shqiptar ne Itali

1
0
SHARE

Kryeministri Edi Rama ne takimin e fundit me Median per 2015 nje fjalim te gjate i cili po vazhdon akoma beri me dije se donta ta niste konferencen � me një kartolinë urimi për të gjithë kamionistët shqiptarë që bëjnë veprimtari transporti me Italinë, të cilët prej 25 vjetësh vuajnë mbi kurriz barrën e një taksimi krejtësisht të padrejtë që ka mbetur në raport me mallrat që shkojnë në Itali nga Shqipëria, qysh në mesin e shekullit të shkuar, një absurditet i plotë, ku Shqipëria ka mbetur nën këtë regjim taksimi së bashku me dy vendet e tjera të Lindjes së Mesme. �shtë bërë një përpjekje e vazhdueshme në këto vite, por asnjëherë nuk është arritur që kamionistët tanë të çlirohen nga kjo barrë.

“UnĂ« kam patur sot njĂ« komunikim me kryeministrin italian, i cili ishte kĂ«tu fiks njĂ« vit mĂ« parĂ« dhe kam marrĂ« lajmin e gĂ«zuar pĂ«r kamionistĂ«t dhe tĂ« shumĂ«pritur pĂ«r tĂ« gjithĂ« atĂ« komunitet, se mĂ« nĂ« fund, qeveria italiane ka kaluar njĂ« vendim, i cili tanimĂ« Ă«shtĂ« depozituar nĂ« parlamentin italian, pĂ«r heqjen e kĂ«saj takse, njĂ« barrĂ« 500 euro pĂ«r çdo kamion qĂ« hyn dhe del nĂ« Itali nga ShqipĂ«ria. Pasi tĂ« kalojĂ« dhe procedura parlamentare, ky hap kthehet nĂ« ligj. NdĂ«rkohĂ«, qeveria italiane, bashkĂ« me vendimin, ka depozituar edhe mbulimin financiar tĂ« shumĂ«s qĂ« do t’i hiqet nga shpina kamionistĂ«ve, pra Ă«shtĂ« njĂ« zotim i mbajtur nga ana e kryeministrit italian, tĂ« cilit nĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« vazhdueshme ia kam kujtuar se nuk mund tĂ« kalojĂ« edhe njĂ« vit tjetĂ«r pa finalizuar kĂ«tĂ« zgjidhje. ” – tha kryeministri qe sigurisht duket komplimentuar per kete sukses.

Share: