Home 2016 March 16

Daily Archives: 16 March, 2016

Tregimi mbresëlënës i Klara Budës për Jusuf Vrionin

“Odiseja e Jusuf Vrionit ilustron kalvarin e intelektualit në regjimin totalitar shqiptar. Fati i tij është  prova sine qua non se ai regjim ishte...

Mireserdhet ne Vlore…!

Nga Arben Abazaj Pamja e ketij qyteti zor se tregon per nje qender normale banimi, madje as per qytet apo fshat gjithsesi, as per nje...

Amerikan-ski Tallava

Nga Blerta Haxhiaj Është për tu marrë lakmi shijeve tona muzikore sepse përveç laramanisë së ndryshme që kemi, kemi dhe një përzierje të kulturave të...

QEVERI NDËRGJEGJËSOHU, KUSHTETUESE QELË SYT!

Nga Fadil Maloku 1. Dilema rreth Asociacionit, duhet kuptuar që të gjithë NE se: s’qëndron gjithaq tek (mos)formimi apo jo i Tij! Ngase, Ai edhe...

New entry në PS… (portret i pa autorizuar)

Nga Ylli Dylgjeri Në kuadrin e "Antarsohu sot", Shkodra dje na dha sërisht një prurje të re. Dje mësova se me prurje të reja nuk...

Nga Marion Gorica Nuk do të doja kurrë se si të flisja për një nisëm që merr kush do qoftë prej insituiconeve të mia ,...

Si amnezia shtetërore prodhon dhunë?

Nga Alfred Nela Rasti i dhunës së ushtruar nga mësuesi ndaj nxënësve në fshatin Ustren të Bulqizës, është një rast i paralajmëruar. Situata e shkollave...

Shqiptaret i dhurojne edhe shenjtore njerezimit

Nga Prof. dr. Lisen Bashkurti Midis Lindjes dhe Perendimit te Evropes ndodhet nje popull i vogel. Eshte populli shqiptar. I njohur si nje prej popujve...

Lum kush të rrojë…

Nga Luan Kurti Basha thotë se pa dekriminalizim nuk ka zgjedhje të lira! Ja e bëmë edhe dekriminalizimin, kush na garanton zgjedhje të lira? Për...

Shtetet e Bashkuara te Amerikes, Shtetet e Ndara te Shqiperise dhe 25 vjet ri-miqesi!

Nga Kreshnik Osmani* Zotit Donald Lu, ambasador i Shteteve te Bashkuara te Amerikës ne Shqiperi. I nderuar Shkelqesi, Me rastin e njëzet e pese vjetorit te rivendosjes...