Home 2016 March 18

Daily Archives: 18 March, 2016

Ne prezantimin e librit te Av.Dr.Enida Bozheku Bozheku ” Gjykimi i shkurtuar”

Nga Arben Abazaj Ne fakt ky eshte nje liber krejtesisht profesional mbi ligjin dhe proceduren penale, megjithese pata nderin ta lexoja qe para se te...

Koha të thërrasim arsyen dhe të mendojmë racionalist

Zhurma është karakteristikë e jetës sonë. E ndeshim kudo: në institucione, rrugë, kafe, punë, aeroport, shkolla, biblioteka, universitete. Nëse kjo s’është çështje e karakteri,...

Pro apo kundra pranimit të refugjatëve sirian në Shqipëri?

Nga Teuta Nunaj Çështja e pranimit të refugjatëve sirian në vendin tonë është përtej politikës, ajo i takon humanizmit, solidaritet njerëzor, mbrojtjes së jetës. Shqiptarët ndër...

Kristi, ne humbem perballe njeriut..

Nga Basir Collaku Kristi Maze, engjelli i shuar nga babezia e djajve te shtuar mallkueshem ne vendin tone. Zoti nuk ben tendera, as jep koncensione,...

Përshpirtje për Rebekën

Nga Suzana Tahiri Rebeka Rexhepi ka ndërruar jetë. Vajza që u bë pikë referimi për miliona njerëz nga përkatësia shqiptare dhe jo vetëm, nuk arriti...

Ti nuk lexon

Nga Edison Ypi Ti ha, pi, vishesh, mbathesh, udhëton, zbavitesh. Por nuk je i qetë. Nuk ndjehesh i lumtur. Ke ankesa. Nuk të rreh mirë...

Refleksion mbi ngjarjet e korrikut 1990 dhe ambasadat

Nga Afrim Krasniqi Kur në 2 korrik 2015 ambasada gjermane organizoi një aktivitet përkujtimor në nderim të “hyrjes në ambasada”, të ftuarit nga Berlini dhe...

Ankandi për ARMO-n, vlera zbret nga 20 në 10 milionë euro

Në 23 mars shoqëria e përmbarimore EPSA zhvillon ankandin e dytë për shitjen e pjesshme të rafinerisë ARMO. Përmbarimoret po e zhvillojnë ankandin për...

Llalla: Ka nisur procesi i dekriminalizimit

Prokurori i Përgjithshëm, Adriatik Llalla, rikonfirmoi edhe njëherë nga Elbasani se procesi i dekriminalizimit të sferave më të larta të shtetit shqiptar do të...

Anëtarësime te reja ne AK

Sipas Aleancës Kuqezi jane 250 studentë qe jane antarësuar dhe i jane bashkuar familjes politike të Aleancës Kuqezi. "Ata janë fringo te rinj në...