Home 2016 May 10

Daily Archives: 10 May, 2016

Dekriminalizimi i procesit zgjedhor

Nga Rita Loloçi Qysh nga zgjedhjet e para demokratike, 22 mars 1991 e der më sot, Shqipëria ka zhvilluar një sërë raundesh elektrorale për pushtetin...

Nuk ka reformë drejtësie brenda oligarkisë

Nga Dr. Ledian Droboniku Po evitoj labirinthet juridike ku është dhe po zhytet më tej sistemi i drejtësisë, sepse vetë reforma në drejtësi është një...

“Paqja e Ftohtë”: Shqiptarët në Maqedoni dhe koncepti gjeopolitik, gjeostrategjik amerikan!

Sot u promovua libri "Paqja e Ftohtë": Shqiptarët në Maqedoni nuk mund të dalin jashtë konceptit gjeopolitik dhe gjeostrategjik amerikan! Në Universitetin e Evropws Juglindore...

Sovraniteti dhe integriteti

Nga Enver Bytyci Paskal Milo me ne fund, rreth te 70 -tave, u shfaq sovran. Ndersa Josefina Topalli thjesht perseriti qendrimin e saj ne kontinuitet...

SHKËLZEN DOLI: KËNGA SHQIP NË HARK VIOLINË

NGA MIRA TUCI Sytë e gjithë shqiptarëve u drejtuan nga një violinist gjatë koncertit tradicional të Vjenës në agim të vitit 2015, një profil shqiptari...