Home KRYESORE Dy zhvillime drejtësie te ndodhura se fundmi, po per masakrën e Peshkepise...

Dy zhvillime drejtësie te ndodhura se fundmi, po per masakrën e Peshkepise kur?

Nga Indrit Hamiti
Ne fund te nentorit nje gjykate e Brukselit denoi me burgim te perjetshem ne mungese ish shefin e sherbimeve sekrete jugosllave ne Belgjike Bozidar Spasic, me cilesine e porosititesit te vrasjes se aktivistit Kosovar Enver Hadri ne vitin 1990.
Nderkohe nje gjykate e Mynihut denoi dy ish agjentet e UDB Zdravko Mustac dhe Josip Perkovic per vrasjen ne 1983 te aktivistit Kroat Stjepan Djurkovic.
Drejtesia vonon por nuk harron. Te dy keto vendime, pervecse nje ngushellim per familjet e viktimave jane njekohesisht dhe mesazhe te forta qe Demokracia e Perendimit jep per shenjterine e jetes dhe te drejtat e njeriut si vlera universale te perhershme e te palidhura me kontekstin apo me konjukturen politike.

Sot mbas njezet e dy vjetesh shteti shqiptar akoma nuk ka arritur ne nje konkluzion per masakren e Peshkepise, nje krim I ndodhur brenda territorit shqiptar dhe I pranuar publikisht nga organizata terroriste MAVI.

Paqja e dy viktimave Fatmir Shehu dhe Arsen Gjini si dhe integriteti territorial I Shqiperise duhet te vihet ne vend. A ka nje akt te shtetit shqiptar qe e shpall kete organizate dhe organizata te tjera simotra te saj si terroriste ne menyre qe te identifikohen si te tilla dhe nga partneret e institucionet nderkombetare ? A ka nje hetim dhe nje process gjyqesor per ata qe e porositen dhe ata qe e zbatuan kete krim te shemtuar?

Nuk ka sesi mos mblidhen ne mes te Tiranes personazhe antishqiptare e si mos artikulojne teza anakronike qe cenojne integritetin territorial te Shqipërise kur shteti Shqiptar nuk jep mesazhe te forta e te qarta se eshte garant I jetes se qytetareve te tij, I kushtetutës dhe I territorit.

Ndaj pertej retorikes nacionaliste I bej thirrje institucioneve pergjegjese te kthejne ne vemendjen e tyre kete ngjarje si simbol flagrant I cenimit te te tre shtyllave te egzistences te shtetit Shqiptar.

Share: