Home KRYESORE Ngricat mbajnë të bllokuar veriun

Ngricat mbajnë të bllokuar veriun

0

Termometri vazhdon të shënojë temperature nën zero në të gjithë veriun dhe në zona të tjera të vendit gjithashtu.

Në Dibër temperaturat arritën në – 26 gradë dhe si pasojë e prezencës së akullit në rrugë disa akse janë të pakalueshëm, ndërsa në të tjerë kalimi bëhet vetëm me zinxhirë.

Në Tropojë, aksi Qafë Mali-Fierzë është i kalueshëm me zinxhirë. Në fshatrat Fletë, Dardhë Arës, Miliska dhe Poravë ka patur orteqe, por deri tani pa pasoja.

Në Pukë, rrugët Bardhet-Iballë, qafë Qerreti-Qelëz dhe Fushë Arrëz-Qafë Shllak janë të bllokuara. Janë të izoluar edhe fshatrat Lufë, Qafë Qerret, Kroj i Zojës dhe Rrape.

Qafë Çelë-Pukë-Fushë Arrëz, i kalueshëm vetëm me zinxhirë.

Aksi rrugor Hadroi-Qafë Bënë është i kalueshëm me zinxhirë. Në Shalë dhe Pult të Shkodrës nuk ka energji. Në Kukës, fshatarat Grykë-Çajë, Kalisë, Arrën, Surroj, Zapod, Topojan, Shishtavec, Malzi janë të bllokuara.

Pa energji elektrike janë fshatrat Malzi, fshati Pistë e Gëdheshtë, Bushtricë, Fshati Vilë. Energjia mungon edhe në fshatrat e bashkive Has e Tropojë. Rruga kombëtare kalohet me zinxhirë si pasojë e prezencës së akullit në Qafë Buall – Bulqizë.

Share: