Home 2017 August 19

Daily Archives: 19 August, 2017

BERZH: 31% e shqiptarëve nostalgjikë për sistemin autoritar

Sipas Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, 31% e shqiptarëve preferojnë më shumë një sistem autoritar qeverisjeje sesa demokracinë. Gjetjet janë bërë publike në vrojtimin...

Nerina Toci per Radio Radicale: La fotografia per me è una scrittura di luce…

Artur Nura: Un caro saluto agli ascoltatori di Radio Radicale. Per la rubrica “Albania Italofona” propongo un’intervista con il giovane artista Nerina Toci che per...

Holanda kërkon rikthimin e vizave për shqiptarët, shkak bandat kriminale!

Autoritetet holandeze kërkojnë rivendosjen e regjimit të vizave për shtetasit shqiptarë, duke kushtëzuar kështu lëvizjen e tyre në hapësirën Shengen. Pas problematikave në rritje...

Kavaja “pushtohet” nga plehrat!

Nga Klement Baci Mjafton të bësh një xhiro në një nga lagjet e qytetit të Kavajës dhe e kupton fare lehtë që plehrat janë kthyer...

Ministrat po ikin bash kur i duhet partisë socialiste dhe jo kur i interesonte...

Nga Artan FUGA ------------------- Ministrat teknikë po largohen zyrtarisht nga qeveria socialiste. Këtu duhet të sqaroj se kam respekt nga larg për ministrat teknikë, për ato gra...

KTHEJANI QETËSINË , ESENINIT SHQIPTAR, LASGUSH PORADECIT

Nga Besim Ndregjoni Në fillim të muajt gusht ndodhesha me pushime në Pogradec në qytetin e Mitrushit e të Lasgushit ku perla e mrekullueshme hynore...

Kadareja duhet t’i përgjigjet Kadaresë dhe jo Palluqit!!

Nga Rezart Palluqi Përgjigje publike zotit Çerçiz Loloçi Çerçiz Loloçi dëshmon qysh në fillim të letrës së tij se ai, ashtu si edhe e tërë armata...

” Të rinjtë në politikë”

Nga Xherald Bizaku Pluralizmi politik në Shqipëri dhe vitet më rrënjësore te historisë së këtij vendi janë të lidhura pazgjidhmërisht me rininë. Ishin pikërisht të...