Monthly Archives: September 2017

Për çamët që disfaten e himariotëve, e mendojne si fitoren e tyre!

Nga Nikollaq Neranxi Besoj se shumica prej jush e dini atë historinë, ku të gjithë u vunë në rradhë para Zotit dhe ai iu tha:...

Festivali i Paqes këtë vit jo rastësisht ne Seulin e kercenuar nga konflikti

Festivali i Paqes kete Vit ne Seul, Koreja e Jugut eshte ne vendin e duhur dhe ne kohen e duhur ndërsa demonstroi vullnetin për...

Samiti i 3-te i Aleances Boterore te Paqes e Besimeve ne Seul, Sevim Arbana...

Samiti i 3-te i Aleances Boterore te Paqes e Besimeve, u mbyll me nje Konference te Levizjes Boterore te Grave per Paqen dhe nje...

Studimi evropian: 83% e grekëve nuk i duan emigrantët në vendin e tyre!

Nga Shpetim Zinxhiria Janë këto studime të këtyre viteve që nxjerrin në pah realitetin në Greqi, studime të cilat kohët e fundit sa vjen dhe...

Ushtria e Kosovës: Numërimi mbrapsht ka filluar

Nga Azem Parllaku Krijimi i Forcave të Armatosura të Kosovës, më saktë transformimi i Forcës së Sigurisë të Kosovës në Forcë të Armatosur, do të...

Angjela Merkel në prag të mandatit të saj të katërt.

Nga Prof. As. Dr. Enver Bytyçi Më 9 shtator Angjela Merkel dhe kandidati i SPD-së, Martin Schulz, u përballën në një debat televiziv. Mediat nuk e...

Kodi zgjedhor mban peng zhvillimin e ekonomik të vendit

Nga Artur Roshi Zhvillimi ekonomik i një vendi nuk mund të ndodhë në qoftë se nuk kemi një liri politike të vërtetë sepse ajo është...

Yes Kryeministër! Nga Ylli Dylgjeri

Lista e Sekretareve të Përgjithshëm e shpallur këto ditë në media kaloi çdo parashikim të ligjit të shërbimit publik shqiptar. Nëpunësi Civil numër 1...

Qeveria, gjendja ekonomike e vendit dhe si duhet tl jetë të tatuarit e Qeverisë...

Nga Kasem Seferi Sistemi tatimor (legjislacioni tatimor dhe aktorët që veprojnë në emër dhe në përmbushje të kërkesave të tij) nuk duhet ta pengojë, ose...

Neranxi: Faktori ndërkombëtar po sensibilizohet për çka ndodh ne Himarë

Nga Nikollaq Neranxi Te dashur himariote, Ne luften tone pa kompromis ne mbrojtje te pronave, historise dhe identitetit te Himares, ne ia kemi dale te sensibilizojme...