Home KRYESORE Pulëbardhat … nga Vincenzo Cardarelli

Pulëbardhat … nga Vincenzo Cardarelli

Përktheu Elona Caslli

Nuk e di ku e kanë folenë pulëbardhat,

apo vendin ku bien në paqe.

Unë jam si ato,

në fluturim të përjetshëm.

Jetën e cek

si pulëbardhat që cekin ujit

për të kapur ushqimin.

Dhe ndoshta, si ato edhe unë dua qetësinë.

Qetësinë madhështore të detit,

por fati im është të jetoj

në vetëtimën e furtunës.

 

 

Share: