Home KRYESORE Trajnimi nga profesore italiane i personelit te restoranteve dhe hoteleve shqiptare zgjedhja...

Trajnimi nga profesore italiane i personelit te restoranteve dhe hoteleve shqiptare zgjedhja e duhur per nje sherbim cilesor.

Nga Artur Nura

Te gjithe ne pas drekimit, darkimit, apo pushimeve tona ne ristorante dhe hotele shqiptare nuk harrojme kurre te ankohemi per sherbimin dhe cilesine ushqimit. Ky lloj ankimimi, mua personalisht me rezulton pergjithesisht i drejte, sepse investitoret shqiptare jane pak, ose aspak te interesuar te mesojne se sherbimi cilesor dhe ushqimi I gatuar profesionalisht jane celesi I suksesit te biznesit te tyre.

Ketej aneve tona perfitohet shume nga raportet e zhdrejta te kerkeses dhe ofertes dhe kjo ndodh shume shpesh dhe random ne Jugun e bukur te Shqiperise, por jo vetem.

Ne fakt, duhet thene se jo te gjithe pronaret e ketyre restoranteve dhe hoteleve jane te njejte. Nje pjese e tyre e kane intuituar zgjidhjen e suksesit te tyre duke investuar edhe ne trajnimit e personelit te tyre per sherbim dhe ushqim me cilesi.

Elbasani eshte njeri prej qytetete shqiptare I cili I ofron vizitoreve dhe klienteve nje sherbim shume me te mire se Jugu I Shqiperise.

Dita e Veres qe tradicionalisht eshte festuar vetem ne Elbasan dhe vazhdushmeria e kesaj tradite edhe pas tentativave per ta zevendesuar kete tradite ne kryeqytet, ka demostruar qe sherbimi dhe cilesia e restoranteve ne kete Elbasan ka ditur te konkurroje me suksese konkurrencen.

Me mire te dish se te kesh…

Fjala e urte thote: “Me mire te dish se te kesh” dhe, me sa duket nje pjese e mire restorantesh shkojne drejte falemintimit sepse pronaret e tyre kane para, por nuk dine sa duhet!

Ketij handikapi te sherbimit ne ristorante kompani te caktuara italiane, por edhe shqiptare po u ofrojne zgjidhjen duke sjelle eksperiencen e vendeve me tradite te Kulinarise dhe sherbimit ne turizem.

InItaly eshte tashme nje kompani sulksesi qe po sjell ne Shqiperi, kryesisht ne Elbasan dhe Tirane, produkte italiane te Kulinarise, por edhe eksperiencen e sherbimit te Kulinarise ekselente italiane dhe po ja u ofron kete restoranteve shqiptare.

Ne menyre me konkrete, InItaly u ofron restoranteve me emer ne Shqiperi lenden e pare qe e sjell nga Italia, por edhe profesore italiane qe trajnojne personelet shqiptare me eksperiencen e famshme te Kulinarise Italiane e cila eshte famshme ne te gjithe boten.

Restoranti Ambasador ne Elbasan trajnon stafin e tij me profesore italiane

Qartazi pronaret e restorantit “Ambasador” ne Elbasan, jane te mire shkolluar dhe me emer ne fushat e tyre profesionale, e duket se me njehere kane kuptuar qarte qe ne biznesin e ri te cilin kane filluar, do tu duhet te konkurojne me cilesi ne sherbim dhe gatim.

Ata e njohin mire traditen e pasur kulinare ne Elbasan dhe konkurrencen e forte ne kete fushe ndaj duket se ata kane dhe dine. Restorant “Ambasador” kane kontaktuar Brunilda Isufi administratore e InItaly, e cila neperjet K.A.P. TRAINING ka sjelle ne Elbasan dy profesore te Kulinarise Italiane, Paolo Capellino, ekspert I artit te komunikimit te personeleve te restoranteve dhe hoteleve me klientet e tyre; dhe Shefin e Guzhines Italiane Luggi Case te cilet po trajnojne personelin e Restorant “Ambasador” ne Elbasan.

Trajnimi konsiston qe nga menyra e trajtimit te klientit, sherbimin ndaj tij ne menyre profesionale dhe gatimi cilesor si dhe sherbimi i duhur i tij ndaj klientit. E gjitha kjo, sipas motos te profesoreve Capelino dhe Case, ta besh klientin te largohet i kenaqur dhe te kthehet perseri ne restorant tend.

Eksperianca e nje leksioni trajnimi me personelin e restorant Ambasador

Perqasje.com asistoi nje leksion tre oresh trajnimi te personelit te ketij restoranti nga dy profesoret Italiane Paolo Capelino dhe Luiggi Kasem. Trajnimi nisi me nje lloj skepticizmi nga ana e personelit, por me kalimin e ores dhe profesionalizmin e Capellinos, ato/ata filluan te pelqenin inteligjencen dhe profesionalizmin e profesoreve italiane.

Argumentet e tyre I binden ato/ata se cdo gje qe thuhej aty, kish vlere profesionale dhe do ti ndihmonte ata shume ne ushtrimin e profesionit te tyre. Ne leksion ishin pjesemarresh shefi I guzhines se ketij ristoranti, ndihmes guzhinieret, kamarieret dhe vete pronaret e lokalit se bashku me drejtuesit e InItaly me ne krye administratoren Brunilda Isufi si lektore.

Leksioni ishte i konceptuar nga profesor Capellino si nje kolokium dhe interaktiv. Personeli filloi te ndiqte oratorin dhe tu pergjigjej pyetjeve te tij ne menyre ta apasionuar. Pyetjet ishin konkrete dhe pergjigjet ishin te para menduara dhe te gjetura nga lektori i cili nuk harronte te sugjeronte zgjedhjen me te mire.

Pas tre oresh te cilat padyshim jane te lodhshme, personeli i restorant “Ambasador” i pyetur nga profesoret italiane, dhane pershtypjet e tyre per leksionin dhe ato qe kishin mesuar nga leksioni, duke u dhene kenaqesine dhe profesoreve Capellino dhe Case te cilet i konfiduan Perqasje.com garancine qe ky personel pas dy jave trajnimi do ofronte sherbimin e duhur te klietela dhe do I garantonte sukses restorant “Ambasador”.

Keshtu qe, padyshim ne qe jemi mesuar te akohemi, ne fakt me te drejte ne sherbimin e restoranteve dhe hoteleve tona, kur te jemi kliente tek “Ambasador” ne Elbasan, veshtire qe do mundemi te gjejme mangesi per tu kritukuar.

Kush nuk beson eshte i lutur ta provoje sherbimin dhe ushqimin e restorant “Ambasador”. Perqaje.com do jete e hapur per publikimin e opinionit te tyre.

Ne shpresojme qe keto trajnimi me profesore italiane te vazhdojne jo vetem ne Elbasan, por edhe Tirane dhe ne Jug te Shqiperise dhe K.A.P. Traning dhe InItaly sigurisht qe jane te hapura per propozimet e duhura…

Share: