Home KRYESORE Zv.President i Kongresit Amerikan të Hebrenjve: Putin nuk ka nevojë për urimet...

Zv.President i Kongresit Amerikan të Hebrenjve: Putin nuk ka nevojë për urimet tona

Kur Vladimir Putin “fitoi rizgjedhjen” si President i Rusisë, lexova një raport në lidhje me presidentin tonë i cili e ka marrë në telefon për ta përgëzuar Putinin për fitore e tij me mashtrim dhe nuk mund ta besoja.

“Presidenti Trump e telefonoi Presidentin e zgjedhur të Rusisë dhe Kryeministrin Putin për ta uruar atë për fitoren e tij të fundit në zgjedhjet presidenciale ruse”, thuhet në raport. Në një deklaratë të lëshuar në prag të rezultatit të zgjedhjeve, Presidenti Trump lëshoi ​​një deklaratë. “Presidenti Trump theksoi arritjet në marrëdhëniet SHBA-Rusi gjatë vitit të kaluar me Presidentin Putin, duke përfshirë bashkëpunimin në luftën kundër ISIS. Presidenti Trump dhe Presidenti Putin ishin dakord që përparimi i suksesshëm në marrëdhëniet duhet të ndërtohet gjatë viteve të ardhshme “.

Si është e mundur që Presidenti Trump ti japë legjitimitet për një farse kaq të dukshme?

Epo, ai e bëri, dhe kjo është tepër zhgënjyese. Megjithatë, raporti i mësipërm nuk kishte të bënte me Presidentin Trump. Ishte rreth Presidentit Obama.

Kam marrë raportin nga zgjedhjet e Putinit në vitin 2012 dhe pak a shumë zëvëndësova emrin e Obamës me Trump, çdo herë.

Tani, për të qënë i qartë: Nuk po them që Trump-i është në rregull sepse Obama e bëri atë. Krejt e kundërta. Nuk më pëlqeu kur Presidenti Obama e bëri atë dhe nuk më pëlqen as tani.

Të gjithë e dimë se Vladimir Putin është në thelb një diktator dhe “rizgjedhja” e tij ishte një mashtrim. Kjo nuk do të thotë që nuk mund të punojmë me Rusinë kur kemi një interes strategjik, pra: luftimin e ISIS-it. Por ekziston një dallim i madh midis aleancës strategjike dhe miqësisë, dhe ndërkohë që unë jam kundër armiqësisë ndaj Rusisë, sigurisht nuk jam sigurisht në favor të përqafimit haptazi të totalitarizmit të tyre.

Ndërsa e respektoj senatorin Xhon MekKein si njeri, nuk pajtohem shpesh me të për politikën. Por ai duket se është një nga të paktët që ishte i qëndrueshëm dhe korrekt për këtë çështje tani dhe në vitin 2012. Senatori ka fjalë të ashpra për të dy presidentët, ashtu siç duhet ti ketë.

Përsëri, diplomacia nuk ka nevojë të barazohet me miratimin.

Megjithatë, çfarë tregon gjithë ky incident, është se përveç John McCain, shumica e njerëzve janë fonitë në çështjen e Rusisë.

Demokratët nuk duket se u kujdesën shumë kur Presidenti Obama u tall me Mitt Romney pasi kishte qenë i bllokuar në vitet e 80-ta në Rusi, por tani që ata kanë nevojë për një kokë turku për faktin se Hillary Clinton nuk mundi ta mposhtë Donald Trump, ata do të përdorin çdo gjë që ka lidhje me Rusinë.

Kam dëgjuar demokratët e Kongresit donin të pushonin nga puna Shefin e kuzhinës së Shtëpisë së Bardhë pasi kishte shërbyer me veshje ruse.

Republikanët u zemëruan kur Presidenti Obama morri në telefon për t’u uruar Vladimir Putin, por tani që është Presidenti Trump, ata nuk po flasin shumë.

Vladimir Putin është një autoritar që përdor forcën dhe kërcënimin kundër qytetarëve të tij. Ai fut gazetarët në burg. Ky nuk është një njeri që duhet të përqafohet ose të legjitimohet.

Ne nuk kemi nevojë të antagonizojmë Rusinë dhe në fakt, absolutisht nuk duhet.

Ne duhet të jemi të gatshëm të punojmë me ta – ose kushdo tjetër – kur është e nevojshme ta bëjmë.

Por Presidenti Obama bëri një gabim duke përgëzuar Presidentin Putin në vitin 2012. Është një gabim që Presidenti Trump përsëriti.

Dhe është një gabim që shpresoj se nuk do të përsëritet kurrë më, pavarësisht se kush është presidenti.

Go to the profile of Munr Kazmir

Munr Kazmir

Zv.President i Kongresit Amerikan të Hebrenjve


360grade.al

Share: