Home Gjeo-Ekonomia Zhvlerësimi i euros, prodhuesit shqiptar: Të merren masa për stabilizuar situatën

Zhvlerësimi i euros, prodhuesit shqiptar: Të merren masa për stabilizuar situatën

A9JK2Y airplane made of Euro notes on open atlas. Image shot 2007. Exact date unknown.

Pas eksportuesve edhe prodhuesit shqiptarë kanë ngritur si shqetësim efektet që po sjell dobësimi i euros në aktivitetet e tyre. Me anë të një letre zyrtare ata i janë drejtuar Kryeministrit, Ministrit të Financave dhe Ministres për Sipërmarrjen, duke i kërkuar që të analizojnë me kujdes situatën.

Prodhuesit shqiptarë i janë drejtuar me një letër zyrtare kryeministrit Edi Rama, Ministrit të Financave Arben Ahmetaj dhe Ministres për Mbrojtjen e Sipërmarrjes ku i kërkojnë të analizojnë me kujdes efektet që po jep zhvlerësimi i euros.

Sipas prodhuesve, nëse monedha europiane do të vijojë të dobësohet do të ndikojë në përgjysmimin e fitimeve të kompanive shqiptare dhe do të dëmtojë konkurrencën e produkteve Made in Albania.

Ata kërkojnë ngritjen e një grupi pune për të analizuar situatën dhe të merren masa të menjëhershme për të ndalur zhvlerësimin e monedhës europiane.

Prodhuesit shqiptarë kërkojnë organizimin e tryezave të përbashkëta për të analizuar të gjitha efektet dhe problematikat që kanë dalë si rezultat i forcimit të lekut.

Vetëm pak parë me një letër zyrtare drejtuar institucioneve të linjës, e ngritën këtë shqetësim edhe eksportuesit.

Sipas tyre, zhvlerësimi i euros do të sjelllë vetëm përgjatë 2018, 14 miliardë lekë humbje, ndërsa pritet të takohen me Bankën e Shqipërisë në fillim të javës së ardhshme./OraNews/

Share: