Home KRYESORE Simbolet e veçanta të ekipeve në Botëror

Simbolet e veçanta të ekipeve në Botëror

Çdo ekip përfaqësues në Botëror ka në flamurin e  tij edhe një figurë që simbolizon diçka të caktuar.

Më poshtë renditen disa nga ekipet me simbolet më të veçanta në flamur:

-Anglia ka si simbolin e tyre atë që atë e kanë dhe si pseudonimin e tyre, tre luanët.

-Brazili, te gjithë u shkon mendja te ky ekip kur shikojnë ngjyrat e verdhë dhe jeshile.

-Gjermania ka si simbol një shqiponjë që shikon në një drejtim duke treguar krahët dhe krifën e saj tradicionale.

-Franca ka si simbolin e saj një gjel i cili shikon lart me krenari dhe mbi kokën e tij ndodhet një yll.

-Spanja ka një stemë e cila ka ndryshuar gjatë viteve duke u zbukuruar gjithnjë e më shumë. Ngjyra e kuqe atraktive është me simbole mbretërore për të treguar madhështinë e tyre.

-Argjentina ka si simbol një F midis dy shkronjave A që duket si diçka e panevojshme.

l.h/ dita

Share: