Home KRYESORE Sugjerimet e Shijes: Kumbullat e thata forcojnë eshtrat

Sugjerimet e Shijes: Kumbullat e thata forcojnë eshtrat

Konsumimi i dhjetë kumbullave të thata në ditë përmirëson dendësinë e kockave. Këtë e konfirmojnë shkencëtarët në Universitetin e Floridas në Oklahoma, duke shtuar se asnjë nga frutat tjerë nuk e ka pasur efektin e këtillë në dendësinë e eshtrave.

Këto rezultate kanë dalë pas një studimi njëvjeçar, ku pjesëmarrës ishin dy grupe të grave – njëri kishte ngrënë kumbulla për këtë periudhë, e tjetri jo – dhe në fund ka rezultuar me dendësi më të mirë të eshtrave.

Kumbulla e ngrirë, sipas studiuesve, ka veti shëruese kundër majasilit të brendshëm, e sidomos tek zorra e trashë, si dhe ndihmon jashtëqitjen.

Ndërkaq, është ditur gjithmonë se kumbullat janë mjaft të rëndësishme në ushqim, duke qenë se vetitë e tyre shëruese ndikojnë në reumën, sëmundjet e veshkave dhe ato të mëlçisë.

Kumbulla e thata i gjeni tek dyqanet Neranxi me dhe pa fare.

Share: