Home POEZI Vdes ngadalë nga Martha Medeiros

Vdes ngadalë nga Martha Medeiros

Vdes ngadalë nga Martha Medeiros

Shqipëroi Klodeta Dibra

Vdes ngadalë nga Martha Medeiros

Shqipëroi Klodeta Dibra

Vdes ngadalë

kush bëhet skllav i huqit zakonor,

duke rrahur ditë më ditë t’njëjtat udhë,

kush nuk ndërron marshin,

kush nuk rrezikon e nuk ndryshon ngjyrën e rrobave,

kush nuk i flet t’panjohurit.
Vdes ngadalë

kush i eshtet një pasioni,

kush pëlqen t’zezën mbi t’bardhë dhe pikat mbi “i”

më shumë sesa një tërësi emocionesh,

pikërisht ato që bëjnë sytë t’xixëllojnë,

ato që e shndërrojnë gogësimën në një buzëqeshje,

ato që bëjnë zemrën t’brofë

kundruall gabimit dhe ndjenjave.

Vdes ngadalë

kush nuk e kthen përmbys tryezën,

kush është i palumtur në punë,

kush nuk rrezikon bindjen për mëdyshjen e ndjekjes s’ëndrrës,

kush nuk i lejon vetes t’paktën një herë n’jetë

t’i përvidhet këshillave t’arsyeshme.

Vdes ngadalë

kush nuk rrugëton,

kush nuk lexon,

kush nuk dëgjon muzikë,

kush nuk gjen hir n’vedi.

Vdes ngadalë

kush rrënon sedrën e vet,

kush nuk lejon ta ndihmojnë,

kush kalon ditët duke përvajtuar fatin e vet

apo duke u qarë për shiun që nuk pushon.

Vdes ngadalë

kush braktis një projekt pa e filluar ende atë,

kush nuk pyet për gjërat që nuk i di,

kush nuk përgjigjet kur e pyesin për gjërat që njeh.

E shmangim vdekjen me doza t’vogla

duke sjellë ndër mend gjithëherë se t’jesh i gjallë

kërkon një mundim shumë më t’madh

sesa thjesht t’marrim frymë.

Vetëm durimi i zjarrtë

do t’sjellë kapjen

e një lumturie t’magjishme

Share: