Home KRYESORE Miellra dhe Drithëra Gjermane për Bukë “KRUSTIKA” për bukë dhe simite

Miellra dhe Drithëra Gjermane për Bukë “KRUSTIKA” për bukë dhe simite

Buka daton mbi 10.000 vjet te shkuara kur njerezit filluar te kultivonin dritherat per ushqim. Keto drithera bluheshin dhe perziheshin me uje per te bere qull. Me vone qulli piqej ne gure te nxehte, ne zjarr ose hi per te bere nje buke te sheshte.

Buka ndryshoi rrenjesisht me 2 zbulime te medha.

1) Duke e rrethuar buken me nxehtesi (ne vend qe ta piqnin ate direkt ne gure) lejonte qe te piqej ate ne forme rrethore. Kjo beri qe te shpikeshin furrat.

2) Duke lejuar brumin te qendroje per disa dite terhiqte tharmin tek brumi, gje qe mundesonte ardhjen e tij. Kjo rezultoi në krijimin e bukës më të lehtë dhe më të fryre.

Ne Gjermani, Buka eshte me teper se ushqim, eshte pjese e kultures Gjermane. Gjermania prodhon me teper varietet te bukes se cdo shtet tjeter. Rreth 300 lloje bukesh te bardha dhe te zeza ne 1200 variante rolle apo panine (Brötchen & Kleingebäck) prodhohen ne Gjermani.

Kompania Neranxi duke investuar vazhdimisht per produkte te cilesise dhe inovacionit por qe evokojne traditen ka sjelle per Konsumatorin Shqiptar miellra dhe drithera gjermane te nje prej kompanive me te vjetra gjermane qe quhet “Schapfen Muhle”.

Pronari i Schapfen Muhle ne Gjermani thote: “Historia e Schapfen Mühle daton në 1452. Në vitin 1891, gjyshi im Carl Künkele mori një mulli. Deri në atë kohë, dihet që kanë qenë njëzet breza të ‘Schapfen-Millers’.

Ata i dinin vlerat e punës së tyre dhe si të trajtonin një produkt natyral, bazat për bukë dhe ushqime të tjera, ka qenë një tipar dallues i të gjithë atyre – përfshirë dhe veten time. Cilësia perfekte që nga zgjedhja e farës, nëpërmjet korrjes dhe përpunimit të grurit deri tek dorëzimi i produktit tek konsumatori ky, ka qenë dhe ende është parim thelbësor i zinxhirit tzinxhiri i vlerave të vlerave të kompanisë sonë, SchapfenMühle.

Asgjë nuk ka për të ndryshuar në këtë drejtim.”

“Krustika – Premiks për bukë dhe simite të thekërruara gjermane”

Përmban brumë të ardhur për shije të plotë aromatike Për bukë dhe simite me kore të thekërruar

Doza: 10% të sasisë së miellit

Krustika është një bazë shumë e mirë për të përgatitur përzierje buke për receta specifike per te realizuar buke me kore krokante dhe e bute nga brenda.

Përpunimi:

Temperatura e miellit 26°-28° C
Koha e përzierjes – 3 min. të ngadaltë +8 min. të shpejtë
Koha e pushimit – 15 minuta
Koha e ardhjes 45 – 60 minuta
Pjekja me avull 240° C
Koha e pjekjes 20 – 25 minuta
Paketimi: 25 kg për thes
Ruhet në vend të thatë dhe të freskët (maks 18°C)
Përbërësit: miell gruri, miell thekre, kripë e jodizuar, maja elbi pjesërisht i pjekur, brumë i ardhur i thate.

Keto produkte i keni te Rrjeti i Dyqaneve Neranxi

Share: