Home Authors Posts by Elona Caslli

Elona Caslli

105 POSTS 0 COMMENTS

Qentë romantikë… Nga Roberto Bollano

Përktheu: Elona Caslli Atëherë, isha 20 vjeç dhe isha i çmendur. Kisha humbur një vend, por kisha fituar një ëndërr. Dhe po të kisha ëndrrën, të tjerat nuk kishin rëndësi. As...

Koha… nga Jorge Luis Borges

Përktheu Elona Caslli Koha është një lumë që më merr me vete, por lumi jam unë. Është një tigër që më përpin, por tigri jam unë. Është një zjarr...

Mos u dorëzo … nga Mario Benedetti

Përktheu: Elona Caslli Mos u dorëzo, të lutem. Mos u tërhiq, edhe kur i ftohti të të përvëlojë edhe kur frika të të kafshojë edhe kur dielli të fshihet edhe...

Çdo ditë … nga Olav H. Hauge

Përktheu Elona Caslli Stuhitë e mëdha i ke mbi shpinë. Nuk kërkoje kohë sepse ekzistoje, nga vije apo ku po shkoje. Ishe në stuhi, ishe në zjarr. Por, mund ta jetosh të përditshmen. Ditën...

Mbyllja e syve nuk të ndihmon … Nga Haruki Murakami

Përktheu Elona Caslli Nuk duhet t’i mbyllësh sytë. Nuk ndryshon asgjë. Nuk ndodh, që ti i mbyll sytë dhe gjërat shuhen. Përkundrazi , nëse i...

Shumë të paaftë që duan të bëhen të njohur dhe që...

Përktheu Elona Caslli Dua dhe mundem; diviza e këtij shekulli. Shumë njerëz që “ duan” ; shumë njerëz të mbushur vetëm me vullnet ( jo...

Duhet të jesh më i zgjuar… nga Juliette Binoche

Përktheu Elona Caslli Znj. Binonche çfarë ka ndryshuar në jetën tuaj 20 vitet e fundit? Çfarë ka ndryshuar? Kam një vajzë dhe shpresoj të jem bërë...

Vargje Dashurie… nga Fernando Bandini

Përktheu Elona Caslli Thashë me vete: duhen shkruar vargje dashurie dhe mora jargën e një kërmilli dhe me të përgatita dyll të kuq për vulën, pas letrave plot me...

Kujtohu gjithmonë … Nga Nënë Tereza

Përktheu Elona Caslli Kujtohu gjithmonë se lëkura rrudhoset, flokët zbardhen dhe ditët shndërrohen në vite. Megjithatë, e rëndësishme është që ti të mos ndryshosh. Forca dhe besimi yt nuk kanë...

Mars 79… Nga Tomas Tranströmer

Përktheu  Elona Caslli I lodhur nga gjithçka që vjen nga fjalët, nga fjalët dhe jo nga gjuha, shkova në ishullin e mbuluar me borë. Natyra e egër nuk...