Home Authors Posts by Elona Caslli

Elona Caslli

134 POSTS 0 COMMENTS

Gjurmë… nga Paola Melone

Përktheu: Elona Caslli Jetën e shkel me këmbë zbathur që ta ndiej fortësinë e saj. E ashpërsuar nga asfalti, e lëmuar nga mëndafshi, ushqehem me çarje dhe përkëdheli. Dhe lë gjurmë kudo. Gjurmë...

Letra për Milenën … Nga Franz Kafka

Përktheu: Elona Caslli E dashur zonja Milena shiu që kishte dy ditë dhe një natë që binte sapo pushoi, ndoshta vetëm përkohësisht, por sigurisht kjo është...

Çifti nga… Forough Farrokhzad

Përktheu: Elona Caslli Nata vjen pas natës. Errësira pas errësirës. Sy duar, frymëmarrje dhe prapë frymëmarrje. Jehona e ujit që bie me pika nga rubineti. Dy pika të kuqe nga dy cigare të...

Toka është e lakuar… nga Gu Cheng

Përktheu: Elona Caslli Toka është e lakuar nuk arrij të të shoh. Arrij të shoh nga larg qiellin e kaltër mbi zemrën tënde. Kaltërsia? Ajo kaltërsi është gjuha. Do të doja...

Mbylli mirë dritaret … nga Guido Catalano

Përktheu: Elona Caslli Sa është ora andej nga ti? Çfarë dite është? Është verë? Ka dritë? Ka ardhur mbrëmja? Si është hëna? A të bie dielli në kokë? Çfarë sheh në pazar? Çfarë...

Ai mori ca filxhanë me dashuri… nga Muhammad Ali

Përktheu: Elona Caslli Ai mori ca filxhanë me dashuri Ai mori një lugë gjelle me durim. Ai mori një lugë çaji me bujari. Ai mori një krikëll birre...

Gruaja e çmendur … nga Gwendolyn Brooks

Përktheu: Elona Caslli Nuk do të këndoj një këngë maji. Një këngë maji duhet të jetë e qeshur. Do të pres nëntorin dhe do të këndoj një këngë...

Mallkimi i fjalës… Nga Elona Caslli

Mallkimi i fjalës! Në Shqipërinë time, në Shqipërinë tënde, në Shqipërinë e të mençurit, në Shqipërinë e të marrit, në Shqipërinë e dritës, në Shqipërinë...

Hëna … Nga Jorge Louis Borges

Përktheu: Elona Caslli Ka aq shumë vetmi brenda atij floriri. Hëna netëve nuk është hëna që pa Adami i parë. Shekujt e gjatë të përbujtjes njerëzore e kanë mbushur...

Mirë se erdhe në këto vargje… nga Leonard Cohen

Përktheu: Elona Caslli Po bëhet luftë, por unë dua që ti të ndihesh mirë. Mos e dëgjo bisedën time. Lind nga nervozizmi im. A nuk bëra dashuri me ty kur ishim...