Home Authors Posts by Elona Caslli

Elona Caslli

133 POSTS 0 COMMENTS

Je e bukur … nga Angelo De Pascalis

Përktheu: Elona Caslli Je e bukur… jo pse bën pak tualet. Je e bukur për aq jetë sa ke jetuar, për ëndrrat që ke brenda vetes dhe unë nuk i...

I dashur Mars … nga Emily Dicinkson

Përktheu: Elona Caslli I dashur Mars - Hyr brenda- Sa e lumtur jam. Hiqe kapelen. Duhet të kesh ecur shumë. Sa të merret fryma. I dashur Mars, si je? Po...

Jo gjithë jeta qenka burim poezie… Nga Martin Camaj

Pëzgjodhi: Elona Caslli Ka rrethana në jetën e njeriut që ky don me I harrue. Po sa qet kryet një këso ngjarjesh në kujtesën e...

Thjeshtësi… Nga Alda Merini

Përktheu: Elona Caslli Thjeshtësi do të thotë të zhvishesh lakuriq para të tjerëve. Dhe ne e kemi aq të vështirë të jemi të vërtetë me të...

Çmenduri… Nga Anne Sexton

Përktheu : Elona Caslli Unë nuk jam dembele. Unë jam mbi amfetaminën e shpirtit. Unë çdo ditë shtyp Zotin mbi makinën time të shkrimit. Atë Zot, tek i...

Merr një buzëqeshje… Nga Mahatma Gandhi

Përktheu: Elona Caslli Merr një buzëqeshje dhe dhuroja kujt nuk ka qeshur kurrë. Merr një rreze dielli dhe lëshoje në fluturim, atje ku mbretëron nata. Zbulo një burim uji dhe...

E gjatë është nata… nga Peppino Impastato

Përktheu: Elona Caslli E gjatë është nata dhe e pakohë. Qielli i fryrë nga shiu nuk i lejon sytë t’i shohin yjet. Dritën, nuk do ta sjellë as era e akullt, as kënga...

Dua të zbuloj anën e errët … Nga Monica Bellucci

Përktheu : Elona Caslli Znj. Bellucci, a merrni më shumë role sepse jeni e bukur? E di që bukuria i bën kuriozë njerëzit, por siç thotë...

Qentë romantikë… Nga Roberto Bollano

Përktheu: Elona Caslli Atëherë, isha 20 vjeç dhe isha i çmendur. Kisha humbur një vend, por kisha fituar një ëndërr. Dhe po të kisha ëndrrën, të tjerat nuk kishin rëndësi. As...

Koha… nga Jorge Luis Borges

Përktheu Elona Caslli Koha është një lumë që më merr me vete, por lumi jam unë. Është një tigër që më përpin, por tigri jam unë. Është një zjarr...