Home Authors Posts by Elona Caslli

Elona Caslli

133 POSTS 0 COMMENTS

Shpirti i poetit … Nga Ko Un

Përktheu Elona Caslli Poeti lind në hapësirat e krimit, vjedhjes, vrasjes, mashtrimit, dhunës, në zonat më të errëta të kësaj bote. Fjalët e poetit depërtojnë tek shprehjet më vulgare...

Netët me shi… nga Neil Richard Gaiman

Përktheu Elona Caslli Më pëlqente të flija me dritaren hapur. Netët me shi, ishin gjëja më e bukur. E hapja dritaren dhe mbështesja kokën mbi jastëk. Mbyllja sytë...

Përgjigje… Nga Mark Strand

Përktheu Elona Caslli Pse udhëtoje? Sepse shtëpia ishte e ftohtë. Pse udhëtoje? Sepse këtë gjë kam bërë gjithmonë që nga lindja e diellit deri në perëndim Çfarë vishje? Vishja...

Autoportret … nga Adam Zagajewski

Përktheu  Elona Caslli   Gjysma e ditës sime kalon mes kompjuterit lapsit dhe makinës së shkrimit. Me kalimin e kohës do të bëhet gjysma e shekullit. Banoj në...

Duart e tua ekzistonin … nga Antonio Gamoneda

Përktheu Elona Caslli Një ditë bota heshti Pemët, në lartësi, ishin të thella dhe madhështore. Nën lëkurë ne të dy, ndjenim lëvizjen e tokës. Të buta, duart e tua preknin të...

Hotel Pagjumësia nga Charles Simic

Përktheu Elona Caslli Më pëlqente qoshku im. Nga dritarja shihja një mur me tulla. Tek dera ngjitur kishte piano. Dy ose tri herë në muaj , mbrëmjeve një plak...

Shënim në fund të faqes… Nga Zuzanna Ginczanka

Përktheu  Elona Caslli Pluhur nuk jam dhe pluhur nuk bëhem. Nuk zbrita nga qielli dhe në qiell nuk ngjitem. Jam vetë qielli si tavani prej xhami. Jam vetë toka si terreni pjellor. Nuk jam arratisur...

Zemra e gruas sime… Nga Franco Arminio

Përktheu Elona Caslli Pak më parë, ndjeva zemrën e gruas sime mbi faqe. Zemra e gruas sime është një kanistër, ku flenë macet. Zemra e gruas sime është një furrë, ku bëhen...

Poezia është kudo… nga Mina

Përktheu Elona Caslli Ëmbëlsia është poezi. Mali që shihet nga larg është poezi. Sytë që mbyllen nga gjumi janë poezi. Puccini është poezi. Gadda është poezi. Zhurmat e rralla të natës janë poezi. Dritarja, që hap, për...

Jeta është kujtimi i një rizgjimi… Nga Sandro Penna

Përktheu: Elona Caslli Jeta është kujtimi i një rizgjimi të trishtë, në një tren, në agun e ditës. Kur sheh jashtë, dritën e pasigurt. Kur ndien në trupin e...