Tags Posts tagged with "Blerta Haxhiaj"

Tag: Blerta Haxhiaj

Fundi i Filozofisë apo Fundi i Teorisë – Richard Rorty

Nga Blerta Haxhiaj Udhëtimi drejt postmodernes nga hedh neve brenda një botë të re duke na bërë eksploratues pa busull në hartat që janë provizore...

Fundi i Filozofisë apo Fundi i Teorisë – Richard Rorty

Nga Blerta Haxhiaj Interesi në filozofi zana-fillën e ka te Habia sepse edhe pyetja Pse e ka një se-pse …Pa brirë je mbret! Pa brirë...

Njeriu që qesh…

Nga Blerta Haxhiaj Natyra sikurse mendja nuk e duron zbrazëtirën, ajo e mbush atë me dashuri ndërsa mendja shpeshherë përdore si qëllim urrejtjen sepse urrejtja...

Ekonomia e seksit ne baza te familjes autoritative – Seksualiteti...

Nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj Qëkur shoqëria authoritative e riprodhon veten në strukturën e masave individuale në kuptimin e familjes autoritative, ajo ndjek një reaksion politik...

FRIKA NGA SEKSI

Nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj Ultimatumi i potencialitetit njerëzor, ngre shumë problematika nga eksperiencat mistike. Vepra e shkruar nga Carmelites – shtron një çështje të rëndësishme...

Një tjetër tullë në mur…qe na kujton Pink Floyd “Another Brick...

Mr.Sc Blerta Haxhiaj “Në qoftë se edukimi neglizhohet nga shteti, mund të sigurohet nga prindërit, por kjo kërkon disa njohuri të shkencës ligjvënëse” (Aristoteli –...

Një Ditë Kosovarçe

Nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj ( ….Zgjohem vonë edhe bërtas : Qitma kafen mam se t’vras. Nisem n’banjo kot e kot, nuk ka uje as sot…Hajt...

Televizioni si mjet mashtrimi dhe kontrolli

Nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj Syte e TV, jo gjithmonë shërbejnë si burim për shikueshmeri të qëndrueshme dhe kontrolli ideal nuk është vetem te transparenca. Kjo...

Funksioni Social I Shtypjes Seksuale – Marksi dhe Freud – W.Reich

Nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj Misticizmi tenton të shpjegojë disa sjellje të moralit të përjeshëm mbi njeriun që rebelohet kundër ligjeve të Zotit, kundër autoritetit...

Vrit Babain…(!)

Nga Mr.Sc. Blerta Haxhiaj Vdekja, korrupsioni dhe ripërtrirja e Jetes - Tabute jane si pasoje e përgjigjeve për domosdoshmërine e të ndaluarit të dhunës nga...