Home Tags Elona Caslli

Tag: Elona Caslli

Ç’të bëj me yjet? … Nga Janis Ricos

Përktheu: Elona Caslli Ç’të bëj me yjet kur më merr malli për ty? Ç’të bëj me yjet dhe me këtë erë të lehtë që ma përkëdhel mbrëmjen? Ç’të bëj me...

E shumëfishuar …. Nga Lucy Cristina Chau

Përktheu: Elona Caslli E shumëfishuar endem në drejtime të ndryshme: shkoj të fle, laj pjatat, ujit lulet dhe dal nga dera e vogël për të kërkuar çka kam dashur gjithmonë të...

Nga frika jonë lind forca jonë…Nga Eduardo Galeano

Përktheu: Elona Caslli Nga frika jonë. lind forca jonë Tek dyshimet tona jetojnë bindjet tona. Ëndrrat na japin lajmin e një të vërtete që mund të ndodhë, dhe deliret e një...

Jam Bir i këtij Shekulli…. Nga Abdellatif Laâbi,

Përktheu: Elona Caslli Jam Bir i këtij shekulli të mjerë. Biri që nuk u rrit kurrë. Pyetjet që dikur ma digjnin gjuhën, tani m’i dogjën krahët. Mësova të ecja pastaj...

Në një lagje në Los Angeles… Nga Francisco X. Alarcón

Përktheu: Elona Caslli Spanjishten e mësova nga gjyshja. “mijito, mos qaj,” më thoshte gjithmonë. Në mëngjes prindërit iknin, se punonin në fabrikën e konservimit të peshkut. Gjyshja ime bënte muhabet me karriget dhe u këndonte...

Sytë…. Nga Beatriz Hierro Lopes

Përktheu: Elona Caslli Të flas me zë aq të ulët , sa askush mos të dëgjojë, ta bëj shkrimin e dorës aq të vogël, sa...

Të ëndërrova…. Nga Nazim Hikmet

Përktheu: Elona Caslli Të ëndërrova. M’u shfaqe mbi degët e pemëve, kaloje buzë hënës, shkoje nga njëra re tek tjera dhe unë të ndiqja. Ndaloje ti, ndaloja dhe unë. Më shihje...

Avash -avash dhe nesër…. Nga Elona Caslli

Shumë vite më parë teksa gjendesha përballë ekranit të televizorit në shtëpinë time, më kujtohet pamja e prezantuesit të njohur Adi Krasta, në një...

Fillimi …. Nga Michela Salzillo

Përktheu: Elona Caslli E dua fillimin e çdo gjëje, shikimin para përkëdheljes, fjalët para përqafimit, dridhjen para puthjes, butësinë para pasionit. E dua gjestin që fshihet dhe më pas shpërthen, entuziazmin...

Zemra është kryeqyteti i mendjes … Nga Emily Dicknison

Përktheu: Elona Caslli Zemra është kryeqyteti i mendjes. Mendja është një shtet i vetëm. Zemra dhe mendja bashkë bëjnë një kontinent të vetëm. Vetëm një popullsi ka. Mjafton, aq e...