Home Tags Entela Kasi

Tag: Entela Kasi

Educazione finanziaria in rosa e auguri da Manuale in Albania per...

I volumi di Ghisolfi in dono a rappresentanti delle élites femminili del Paese balcanico sempre più vicino alla Granda L'educazione finanziaria si tinge di rosa...

Qendra PEN e Shqipërisë, qendër e PEN International në Tiranë...

Nga Entela Kasi* Qendra PEN e Shqipërisë, qendër e PEN International në Tiranë zhvilloi në Bibliotekën e Librit Akademik, ceremoninë e Çmimeve PEN Albania për...

Një shtet jofunksional, dekurajues, nuk mund të jetë shteti im. Nga...

Të besosh në ëndrrat e tua, në fuqinë dhe bukurinë e tyre, sigurisht që është rruga më e bukur e njeriut në takimin me...

Hans – Joachim Lanksch bëri një pyetje – A është vështirë...

Nga Entela Kasi Burrat e arenës së katundit tonë i hanë gratë. Kur nuk munden i shndërrojnë në ngrënëse. Në këtë rast nuk e kam...

ANTIOTOMANIZMI I KADARESË

Nga ENTELA KASI Romanet e Shqipërisë së përjetshme Pas vitit 1970, në pikun e revolucionit prej së cilit Shqipëria gërryhej çdo ditë, Kadare me dhuntinë e...

Për krimet e komunizmit nuk ndodhi Nuremberg, viktimat e tij u...

Nga Entela Safeti KASI Sot është dita ndërkombëtare që i kushtohet intelektualëve, shkrimtarëve të burgosur, vrarë, persekutuar, atyre që ende e sot vriten, burgosen...

Zgjedh te lexoj Rita Petron dhe jo te ndjek ekranet e...

Nga Entela Safeti KASI Duke kënduar bukurin e frikës nga mëkati Kundër frikës që na mban mbërthyer në vend.( Rita Petro) Mëngjeset tona të zgjimit, në përditshmërinë...

Ju keni vrarë me shkrimet tuaja.

Nga Entela Kasi Ju keni vrarë me shkrimet tuaja. akt-ekspertizë për pushkatim shkrimtarësh. Ju keni vrarë kur zgjodhët të ishit shërbëtorë të krimit shtetëror, e aspak...

Daullet prej lëkure njerëzish

Nga Entela Kasi ... Duar meduze gdhendën në ajër Perla të hirta breshëri Në litarë kulprash që varen si shiu ngjyrë dheu Prej balte ku piqen zogj krahëbradhë Në furra...

Shkrimtaret, te persekutuarit e medhenj!

Nga Entela Kasi Që në kohët e Homerit, shkrimtarët janë të ndëshkuarit e mëdhenj. Janë internuar si Ovidi. U janë shkatërruar veprat si Eskilit. Janë...