Home Tags Fadil Maloku

Tag: Fadil Maloku

Kosova, është shndrruar në një lloj “Alkatrazi” kolektiv!

Nga Fadil Maloku 1. Rreziku nga zhgënjimi dhe mospërmirsimi i gjendjes socio-ekonomike, edhe si shpresë edhe si pritje e kalkuluar mirë me parametra logjikë e...

Degradimi i arsimit, degradon shtetësinë, pavarësinë e demokracinë

Nga Fadil Maloku 1. Për të kuptuar më mirë dukurinë e arratisjes së studentëve tanë, do të ishte mirë të analizoheshin shkaqet, ngase nga pasojat...

Tretën kuadrot premtuese, aty ku lartësohet mediokriteti!

Nga Fadil Maloku Vonesës së reformimit të sistemit arsimor, pra, përgatitjes së: kuadrove të reja që për imperativ do ta kenë jo ex katedrën, por...

Rreziku nga “tregtimi” i Asociacionit me Ushtrinë e Kosovës, real!

Nga Fadil Maloku 1. Në Marrëveshjen e 19 prillit 2013 (midis Kosovës dhe Serbisë), Gjykata Kushtetuese ka konfirmuar që 23 nene të Kushtetutës sonë, NUK...

Kush e meriton votën tënde qytetare?

Nga Fadil Maloku 1. Ai i cili, asnjëherë nuk do ia lë të drejtat e veta qytetare, rastësisë dhe varësisë nga ndikimet e inercionit të...

Rreziku nga “tregtimi” i Asociacionit me Ushtrinë e Kosovës, real!

Nga Fadil Maloku 1. Në Marrëveshjen e 19 prillit 2013 (midis Kosovës dhe Serbisë), Gjykata Kushtetuese ka konfirmuar që 23 nene të Kushtetutës sonë, NUK...

A kanë Shqipëria dhe Kosova, përgjigje politike e shkencore, në këto...

Nga Fadil Maloku Në dekadat që po hyjmë, meqenëse, Projekti i integrimeve Europiane, akoma është në këmbë të qelqta, DILEMA kryesore që do të duhej...

Mos të ngutemi! Të gjykojmë racionalisht, dhe t’i japim kohë...

Z. Kryeministër Ramush Haradinaj! 1. Që në fillim të sygjeroj MIQËSISHT (ngase, njihemi që moti), e padyshim edhe SINQERISHT (se nuk kam asnjë ambicie të...

Kosova, me Qeveri; “dinosaurësh”…

Nga Fadil Maloku Kosova, me Qeveri; "dinosaurësh"(komandantash!) &"shkurtabiçësh"(tyxharësh!) dhe "minoritarësh" (patriot!)?! Që fillim duhet cekur, qē kjo qeveri, edhe nëse formohet, do jetë tejet e kushtëzuar...

Pse po përgjakën rrugët e Hamburgut, dje dhe sot?

Nga Fadil Maloku 1. Rrugët e Hamburgut, janë mbushur me njerëz me maska të zeza dhe të veshur tërësisht me të zeza, që dje dhe...