Home Tags Lis Bukuroca

Tag: Lis Bukuroca

Prolog nga libri “ Letër burrave”! Nga Lis Bukuroca

Këto dëshmi, të cilat do të lexosh në fillim të librit, janë përkufizime, që kanë dalë në dritë si premisa nga shkrimet mbi diskriminimin...

Osman krunde, hyqymeti mysafir

Nga Lis Bukuroca Sot pashai i Vilajetit të Kosovës, Hashim Turshi, u nis me teneqe fluturuese "turkish air", nga Havalimani i Arnautistanit dy, për t'u...

Rugova perballe kulteve tradicionale shqiptare

Nga Lis Bukuroca Në një shoqëri postheroike, mund të kuptohet një intelektual si Rugova, një pacifist, por kurrë jo në një shoqëri me mendësi fisnore,...

A jemi europianë?

Nga Lis Bukuroca Enver Hoxhaj tha se kemi rrënjë europiane.Nuk nuk është mendim që duhet thënë, edhe atë për shumë arsye. E para asnjë shteti...

Politikani kosovar din se kujt duhet t’i lustrohen këpucët, çfarë kërkon...

Nga Lis Bukuroca Enver Hoxhaj: S’na duhet ndihma e Shqipërisë për dialogun me Serbinë... Natyrisht se nuk të duhet. Pse të ju ndihomohet, kur jeni të...

Fjalimi aspak i mencur i kryetarit

Nga Lis Bukuroca Fjalimi i Thaçit ishte fjalim i pamencur. Ai fjalim, që ka ditur më së miri ta shkruajë apo t'ia shkruajnë, flet për...

Dua t’i besoj kryetarit, s’më lejon ish-kryeministri

Nga Lis Bukuroca Kryetari u betua se “tërë fuqinë do t'ia kushtojë ruajtjes së Pavarësisë, Sovranitetit dhe Integritetit territorial të Republikës së Kosovës. Sigurimit të...

Jeto dhe mundëso jetën!

Nga Lis Bukuroca Arthur Schopenhauer, "Religjionet janë sikur xixëllonjat: për të shndritur, kanë nevojë për errësirë." Religjioni është besim, nuk është dije. Besimi nuk kërkon...

Te shkosh kunder shqiptares i shtyre nga Bozhinovski

Nga Lis Bukuroca Gazetat që vrapojnë pas klikimeve dhe ato vuajeriste, publikuan një telefonatë, që u dhuroi Bozhinovski. Seriozet, jo, ato e refuzuan. E quajtën skandal,...

Mania e shpalljes me origjine shqiptare e te gjitheve te famshme!

Nga Lis Bukuroca Me “zbulimet” e përjavshme, se ky apo ai personalitet me famë botërore, ishte i origjinës shqiptare, dëmtojmë sedrën kolektive kombëtare. Shkenca merret...