Home Tags Poezi Perqasje.com

Tag: Poezi Perqasje.com

FAT I MISHTË Fëmija im… Nga Rita Petro

Fëmija im Ka eshtra ende të brishta Mish të njomë ngjyrë rozë Të butë si një lepurush Apo një qengj sytrishtuar Para hanxharit të kasapit. Ditën Fati i mishtë i bijës...

…NE KEMI DETYRËN E VËSHTIRË TË DUHEMI…

Nga Rita Petro Thithe njëherë ti Cigaren E pastaj unë Kjo tregon se duhemi Merr nga pjata ime Më të shijshmen e lashë për ty në fund Kjo tregon se duhemi Ma...

Shelgu lotues… Nga Irma Kurti

Sa kohë, nënë, që s’kam ardhur tek ti, oh, lulet me siguri e kanë ulur kokën, të tjera të egra e të larta kanë mbirë tek përpiqen...

E PABESA…! Nga Arben Abazaj

Me tradhetonte e pabesa, sa here te dy ndanim nje shtrat, pse une kurre s'isha vetvetja, vishja cdo nate nga nje maske. Porse dhe maskat me tradhetuan, te gjitha...

Fragment rruge… Nga Irma Kurti

Ti largohesh ngadalë në udhën e gjatë, era luan e shkujdesur me flokët e tu, të shikoj, siç shikohet një kalimtar unë, që për ato flokë çmendesha...

TANI JE NË DORËN TIME! Nga Rita Petro

Shëëët mos guxo se dëgjon…? Cili? Ai i pari ynë Zoti nuk ekziston E vetmja e vërtetë absolute Ai ekziston. Si the, nuk është e vërtetë? Nëse nuk hesht Të pret dikush...

Zoti eshte tjetri… Nga Anila Kruti

U ndez fjala ne duart Hestias . Orakulli i stineve shkroi udhen tende. Hapat te sollen tek une. I miri im ... Zjarri te dridhej ne duar. Gjaku nen...

JETOJE JETËN

Nga Aida Topalli Njeri me jetën mos u hidhëro Jetoje atë ashtu siç ti di ta jetosh. Me jetën mos u hidhëro jetoje atë ashtu siç ti di ta jetosh. Në...

KËTË NATË…

Nga Aida Topalli Shtrohen sofrat këtë natë të vdekurit nga varri si të ngritën të gëzojë edhe ëndërr e varfër kur sy me sy hareja shihet. E unë frymëzohem nis...

Nuk kam parë pemë që fluturojnë… Nga Rita Petro

Nuk kam parë pemë që fluturojnë... Kam parë gra që fluturojnë Kanë hapur krahët e janë ngjitur në qiell Pa e kthyer kokën prapa, dhe tymi i oxhakut...