Tags Posts tagged with "Poezi"

Tag: Poezi

“Ca skica”

(C) Jonida Salku Skica e parë - Sytë: Në mes të dilemës së lexueshmërisë, kupton se ndër të numërueshmit me gishtat e dorës, janë ata që njihen mbetës...

KUR TË JESH GJYSH

Nga Jonida Salku Në xhepin më të vogël të fshehtë në portofol, do të vdesë me ty e plakur ajo fotografi, do të jetojë përtej vdekjes një...

Unë kam Profetin tim!

Nga Jonida Salku Bota tani nuk po rrotullohet, thjesht po sillet si një lëmsh pa fill, pas të cilit nuk rendin macet, porse tufa lukunish. Një vend shqiponjash mezi...

Puthmë!

Nga Rita Petro Puthmë, i dashur, Midis qafes dhe supit, Atje ku filli i jetes, Eshte me i holle. Shih si tendoset Nga ankthi i pritjes, Nga zjarrmi e gjakur, Nga Thirrja...

“KONSUM…”

Nga Jonida Salku Brejtur rrjetë e kapjes sonë përdore, shndërruar iksi puthjes në ypsilon, jo sepse është dimër, fund nëntori, që në janar nisi kjo vjeshta jonë. Ranë gjethet...

Ëndërr me dy akte…

Nga Altin Bamllari Shaluar mbi kohë ecejakem si beduin në shkretëtirë Oazet, tharë, buzën ma kanë plasur Mirazhet valëzojnë trurit të bufatur Nata çalë çalë Afrohet si një shtrigë Frerët...

POETI DHE TURMA

Nga Rita Petro Këndova këngën tënde turmë, Më shumë se këngën time, Se gërmova aty thellë ku ti ke frikë të hysh nga manipulatorët. Këndova në rreshtin e parë, Por...

Stinë ngacatare qenke,

Nga Adela Kolea Stinë ngacatare qenke, ti plakë, vjeshtë e zverdhur, ngacmohesh me diellin, që të theku, të dogji e vendosi që më pas, veshjet, aty - këtu, të t’i...

Vërejtje

Nga Lluka Qafoku Tek rri më kot ngjajnë shumë gjëma Anembanë kësaj bote vlerëshpuar Kruspullosur në një pafuqi të ankthshme Që veç vjen duke u shtuar Zemra rreh drejt...

Bën ftohtë, zemra ime, bën ftohtë…

Nga Agim Pipa *Bën ftohtë, zemra ime, bën ftohtë; me kristale akulli u vesh rruga, dhe të vetmet, që më flasin ndanë ishullit tonë janë gjethet e vjeshtës ari i...