Home Tags Rita Petro

Tag: Rita Petro

ATË KAM THËNË NDONJËHERË… NGA RITA PETRO

A të kam thënë ndonjëherë Se dua të vdes në pranverë Bashkë me ty, Përkundur në një shtratshilarës Varur në degën e një lisi plak, Kur të mos kemi...

NE JEMI DY GRA QE TE PRESIM

Nga Rita Petro Ne jemi dy gra që të presim, Ajo me sytë nga dera Unë me sytë nga qielli, Ajo shkon e vjen nga korridori në dritare, Unë...

Ligjërimi “heretik” i Rita Petros, kandellja e djallit nga temiani!

Nga Albert Vataj Ka kohë që rrekem t'i jepem një leximi ëndjesh dhe poterisjesh, një angazhimi vetdijësues, rreth asaj që përbën zhurmën dhe asaj që...

Denis Dyrnjaja “perplaset” me Rita Petron: Neveris çdo predikim inçesti!

Ky shkrim vjen si reagim ndaj  poezise se Rita Petros, LEGJENDA E MOTRËS DHE E VËLLAIT! te cilen Perqasje.com e botoi e para dhe po...

Rita Petro trondit perseri me vargje: LEGJENDA E MOTRËS DHE E...

Nga Rita Petro MALLKIMI I PARË Zoti im, ATI im Cili është ai mashkull Aq i bukur Që po vjen te unë Sytë shigjeta-tinëzare Drejt në zemër M’i ka ngulur? Kur më prek Me...

Rita Petro vs Zhaklina Lekatari: Shqiptarët janë meshkuj të nxehtë në...

Rita Petro është poetja që vite më parë u shpreh poetikisht me vargje të guximshme dedikuar Erosit E ftuar në studion e emisionit ‘Opinion’ teksa eshte...

DHE KRISHTI THA… Nga Rita Petro

Dhe Krishti tha: - Kush nuk ka bërë asnjë mëkat T'i gjuajë me gur kësaj gruaje! ...Dje më kapën në flagrancë Në një shtrat me të dashurin, Ata s’i...

FAT I MISHTË Fëmija im… Nga Rita Petro

Fëmija im Ka eshtra ende të brishta Mish të njomë ngjyrë rozë Të butë si një lepurush Apo një qengj sytrishtuar Para hanxharit të kasapit. Ditën Fati i mishtë i bijës...

…NE KEMI DETYRËN E VËSHTIRË TË DUHEMI…

Nga Rita Petro Thithe njëherë ti Cigaren E pastaj unë Kjo tregon se duhemi Merr nga pjata ime Më të shijshmen e lashë për ty në fund Kjo tregon se duhemi Ma...

TANI JE NË DORËN TIME! Nga Rita Petro

Shëëët mos guxo se dëgjon…? Cili? Ai i pari ynë Zoti nuk ekziston E vetmja e vërtetë absolute Ai ekziston. Si the, nuk është e vërtetë? Nëse nuk hesht Të pret dikush...