Home Tags Sadri Ramabaja

Tag: Sadri Ramabaja

SADRI RAMABAJA ËSHTË I PAFAJSHËM, ‘’SYRI I POPULLIT’’ – NJË KONSTRUKT...

Nuk besoj se ka gjykatës normal në Kosovë që dëshiron të mbahet mend për një proces që përpos që është i ndërtuar kryekëpur mbi...

Takimi i Durrësit, psalmi nr 29 dhe “Jugosllavia e re”

Nga Sadri Ramabaja Shqiptarët, ose së paku gjysma e tyre, për gati një shekull, e kishin provuar në kurrizin e tyre ta kishin Beogradin si...

Komploti ndaj Republikës duhet të marrë fund

Nga Dr Sadri RAMABAJA Në të përditshmen gjermane "Tagesanzeiger" sot është publikuar një shkrim me theks analitik i gazetarit shumëvjeçarë dhe njohës i rrethanave politike...

Gara mes nacionalizmit rural dhe atij progresiv. Nga Sadri RAMABAJA

Nga Sadri RAMABAJA Prishtinë, 17 maj - Rrita e VV në mënyrë marramendëse, prezantimi i kësaj rrite në sondazhet e porosituara nga PDK dhe LDK,...

Federata Shqiptare versus Jugosllavisë së re.

Projektit serb për Jugosllavinë e re, plus Shqipëria, duhet t’i përgjigjemi me një doktrinë politike shqiptare që do të duhej konceptuar si ledh mbrojtës...

Pengmbajtja politike e Haradinajt – alias Sindromi Colmar

Sindromi Colmar që do të jetë shenjues i pengmbajtjes politike nga ana e shtetit në shërbim të agjendave të një shteti tjetër, për turpin...

Kur kuislingu Isa M. rikthen në jetë religjionin politik

Neofashizmi si koncept politik për një lagje politikanësh në Kosovë, ka kohë, është shndërruar në religjion. Si i tillë, neofashizmi tek LDK-ja, ka gjetur...

Pse jam me Ukshin Hotin dhe kundër Ibrahim Rugovës?

Opinioni në Kosovë vazhdon të jetë i ndarë në raport mes LDK-së dhe LPK-së. E para e personalizuar me Ibrahim Rugovën, ndërkaq e dyta...

Dështimi i politikës dhe elitës intelektuale

Pushteti e bën të korruptueshëm edhe elitën politike, por edhe atë intelektuale që i shërben elitës politike, siç po ndodhë në Kosovë. Këtë si...

“Treni rus” si test i pare per fillimvitin 2017 kaloi

Viti 2017 duket se do te jete viti i sproves dhe perballjes me agresivitetin serb, por edhe viti kur lidershipi kosovar eshte para alternatives:...