Home Tags Skender Braka

Tag: Skender Braka

I bukuri det…

Nga Skender Braka I bukuri det Perëndia ime e vogël zëmërake. Oazi i ëndrrave të mia të vdekura. Oshëtima jote thyen heshtjen e vjedhur të shekujve bashk me zemërimin...

DYRRAH – VARRI IM I MADH

Nga Skender Braka Qyteti im - bir i Melisës dhe hyut të detit, në tre mijë vjet me frymën tënde jam rritur, jam rritur në furinë e...

Arti, letërsia dhe pronografia

Nga Skender Braka Tek arti, në veçanti në atë të shkruarin ju prisni dhe dëshironi të ndjeni pulsin e kohës, rënkimet dhe klithmat e saj,...

Salome e Bjeshkëve të Nëmura !

Nga Skender Braka O Më e bukura e luleve prej Bjeshkëve të Nëmura ! Harlisur pyjeve të virgjër e luginave të hendekshme . Mbirë në zëmrën prej...

Rëndomë nëpër baltë kam çapitur,

Nga Skender Braka Rëndomë nëpër baltë kam çapitur, kam bredhur. Nëpër të thelluarat e vragave të saj jam rritur, jam burrëruar. Eh sa shumë pak, kësaj dreq jete i...

Marko Levinja

Tregim nga Skender Braka Marko Levinja thithte cigaren dhe nuk i shqiste sytë nga kreu i rrugës. Kishte mbi tri orë e ca që priste...

QERPIKËVE TE TU TE ULEM…

Nga Skender Braka   Udhëve të botës ngado ku u enda, shkumën e duarve të tua të kaltra dhe imazhin e valëve të muzgjeve të vona, me lot mërgimtari,...