Home KRYESORE Dhunohet varri 500-vjeçar askush nuk reagon…

Dhunohet varri 500-vjeçar askush nuk reagon…

Nje varr 500-vjeçar i cili ndodhet pranë kishës së Shën Venerandes në Pllanë të Lezhës është dhunuar barbarisht në kërkim të sendeve me vlerë. Në këtë varr ndodhen eshtrat e 4-klerikëve të kësaj zone, ndërsa së bashku me kishën e cila është ndër më të vjetrat në Ballkan janë të shpallura edhe monument kulture që mbrohen nga shteti. Megjithate ngjarja në fjalë ka ndodhur 1 javë më parë dhe askush nga Drejtoria Rajonale e Kulturës Kombëtare në Shkodër, ne Tirane, apo ne Ministrine e Kultures nuk është interesuar për këtë çështje, ndërsa vetem banorët e zonës po kujdesen per kete dem kaq te madh. Ndërsa per te mbrojtur nje pllakat te periudhes ottomane u ngriten ne kembe te gjithe strukturat e Ministrise se Kultures dhe shume historiane… sot ku jane…?!

Share: