Home KRYESORE Ankesa e Arian Çanit për taksat e Rames…

Ankesa e Arian Çanit për taksat e Rames…

Nga Renaldo Bregu

Ankohet Arian Çani përballe te ftuarve dhe gjithë publikut shqiptar se Edi Rama ja ka futur atij duke i marre 23 % Tatim Fitimi nga te ardhurat e tij personale!

1- dhe për çudi te gjithë te ftuarit aty rinë si minj përpara kësaj deklarate, pavarësisht statusit te tyre publik ne shoqeri, duke mos komentuar asgje rreth kesaj.

2- tjetra te gjithë do i paguajnë me qejf 23 % Tatim Fitimi, n.q.s do kene te ardhura mujore mbi 3000 €uro ne muaj. Rasti i Çanit ka vetëm 20 – 30 % te drejte pasi qe po paguan Taksa ne te njëjtat dhe ne te njejten mase % sikur te jete Biznes jo Individ. Biznesi paguan nga 7 deri ne 15 % Tatimin Fitimi, dhe po e futi fitimin ne xhep personal paguan edhe nje 15 % divident.

Tjetra, leket nuk i merr Rama apo Ramiu ne xhepin e tij, por hyjne ne buxhetin e Shtetit, dhe nga ketu i lind e drejta te pyesi ku shkojne Taksat e mia. . . .
Dhe per me shume, eshte provuar sociologjikisht qe njerezit qe fitojne shume ne krahasim me 95 % te shoqerise po nuk paguan taksa kthehen ne njerez antisocial duke kerkuar njerez te ballcamuar ne kopshtet e tyre per te treguar sa te pasur jane.

Prandaj shume miliardere ne Bote jane vet iniciatoret dhe nxitesit e Takses Progresive si nga gjetjet me te dobishme per shoqerite moderne duke ruajtur ekuilibrat social, sigurine dhe zhvillimin e vendit. . . .

Çështja e te gjitheve eshte, si te fitojme nga 25 mije €uro ne muaj, se po e paguajme me qejf ate 23 % tatim mbi te ardhurat. . . .

Share: