Home KRYESORE Gjykata E Strasburg-ut rrezoi intrigantin Gruevski…

Gjykata E Strasburg-ut rrezoi intrigantin Gruevski…

Nga Baton Marku

Sllavët e kanë për traditë firmosjen e marrëveshjeve , kurse zbatimin e tyre e kryen në Kalendat Greke , nga kjo traditë dhe vetë Gruevski nuk ka bërë përjashtim dhe mendon se do tja hedhi edhe kësaj rradhe me Radikën siç ja hodhi Marrëveshjes së Ohrit .

Sigurisht që në intimitetin e vetë ky kërkon të shpiki ndonjë marifet për të dal pa lagur ashtu sic e ka zakon dhe trashëgjimi .

Po kotë e ka .

Anëtarët e gjykatës së Strasburg-ut nuk janë si Ali Ahmeti dhe shokët e tij që shitën për 30 pjastra .

Po janë prej asi burash që po të bëjë një hapë në  këtë drejtim ata ja vënë Gruevskit dy këmbët në një këpucë.

Gruevski bënë sikur e do Europën po shpirtin ai e ka tek Putini , sipas mësimeve të të cilit ai i zbaton dhe vret Shqiptarët,  i djegë ata pa i rënë gjëmbë se e di se që. ” Stalineci ” që sundon sot në Mosk me lojën e. ” vara – vingos ” do ti dali zotë , por Strasburgu as blihet as komprometohet për kushëri , për gjakë të përbashkët dhe për ndrikull dhe kumarë por godet fajtorin me një pushkë belgjike pa dashur të dij fare se kujt  i prishet qefi e kujt i ngelet hatri .

Gruevski ky shpirt arkaik pravo-sllavë është kaqë i përpirë nga madhështia sa që i ngre monomente Lekës së Madhë pa u skuqur fare nga skandali se Leka I Madhë ka jetuar disa shekuj para se sllavët të vendoseshin në trevat Ballkanike .

I kujtojmë Gruevskit se koha e diktatorëve ka mare fund dhe se edhe rradha e tij nuk do të mungoj nëse nuk bëhet një demokrat i vërtet si drejtusit e shteteve te Europës Perëndimore dhe Amerikës.

Koha do ti vërtetoje të gjitha dhe historia kjo gjygjëtarè e pa mëshirshme do ti tregoje vendin gjithë secilit .

Përfundimisht , jo vetëm Shqiptarët e Maqedonisë përshëndesin këtë vendim të Strasburg-ut por këtë e brohorasin gjithë Diaspora Shqiptare e shpërndarë në të katër anët e botës ku do që janë sepse nuk durojnë dot  barbarinë e Gruevskit i cili është ma i egër e ma gjakatarë se ” Ivani i Tmershëm ” .

Share: