Home KRYESORE Muzeu i Shkodrës ekspozita me reliktet e Luigj Gurakuqit

Muzeu i Shkodrës ekspozita me reliktet e Luigj Gurakuqit

Behet me dije se është hapur nga Muzeu i Shkodrës ekspozita me reliktet e Luigj Gurakuqit qe është njëri ndër personalitetet më të shquara pas Rilindjes Kombëtare. Ekspozita vjen në prag të 103-vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë, ku Luigj Gurakuqi ishte ndër protagonistët kryesorë të asaj ngjarjeje madhore. Gurakuqi pasi hartoi Deklaratën e Pavarësisë dhe ishte nënshkruesi kryesor i saj pas Ismail Qemalit, në qeverinë e të cilit iu besua posti i ministrit të Arsimit.

Share: