Home KRYESORE Nene Tereza do shpallet Shenjtore ne shtator te 2016!

Nene Tereza do shpallet Shenjtore ne shtator te 2016!

Nga Nikolin Miria

Sipas Dom Gjovalin Sukaj, priftit te Komunitetit Katolik Shqiptar ne Rome, e Lumja Nanë Tereza do t’shpallet shejtnesh e Kishës Katolike në shtator 2016 … Ndersa datat po diskutohen akoma me te munshmet janë: o 4 shtatori që asht e diele ose e hane 5 shtator – date qe korrespondon me datën e ndërrimit te jetës se Gonxhe Bojaxhiut ose Nene Tereza e Kalkutës, Sipas besimtareve me randësi asht që ka marrë fund krejt proçesi i shqyrtimeve dhe Kongregata ka kalu çeshtjen n’duert e Atit Shejt, Papës Françesk. Ai do t’vendos datën ndërsa Kisha krejt do t’jetë tuj kremtu Vitin e Mshirës.

Share: