Home KRYESORE Gjykata Speciale zyren do ta kete ne Hollande.

Gjykata Speciale zyren do ta kete ne Hollande.

Mediat nga Kosova bejne me dije se Gjykata Speciale e Kosovës do ta ketë qendrën në Holandë. Marrëveshja për vendqëndrimin e selisë së Gjykatës Speciale që do të merret me hetimin e krimeve të luftës në Kosovës është nënshkruar midis dy vendeve 10 ditë më parë, por që lajmi u bë publik vetëm sot. Një zyrë kjo Gjykate pritet ta ketë edhe në Prishtinë. “Marrëveshja është arritur, para 10 ditësh, në mes të një grupi punues të qeverisë së Kosovës dhe përfaqësuesve të qeverisë së Holandës, me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian.

Share: