Home KRYESORE Mbi Kosoven, Bashkurti: Hap pas hapi drejt dialogut.

Mbi Kosoven, Bashkurti: Hap pas hapi drejt dialogut.

Nga Lisen Bashkurti

Nuk ka krize pa zgjidhje, por ka vullnete te munguara per realizimin e saj. Edhe kriza ne Kosove deri tani vleresohet si e tille.

Zhvillimet e fundit ne Kosove, sic ishin vizitat e Sekretarit te ShBA, J. Kerri dhe e Kryetarit te Kuvendit te RSh, I. Meta po ndikojne per pergatitjen e klimes per dialog midis mazhorances dhe opozites.

Ne kete faze te re hapi I pare drejt fillimit te dialogut eshte lirimi I opozitareve te arrestuar kohet e fundit.

Hapi I dyte drejt fillimit te dialogut eshte nderprerja e vendimit per pezullimin e pjesemarrjes se opozites ne Kuvend. Pra kthimi I opozites ne Kuvend.

L. Bashkurti

Share: