Home KRYESORE Ne Paris, imazhet që na vijnë nga Shqipëria janë mjerane.

Ne Paris, imazhet që na vijnë nga Shqipëria janë mjerane.

Nga Luan Rama

Imazhet që na vijnë nga Shqipëria janë mjerane. Madje shumë më keq. Konvulsionet e liderëve që kërkojne të vijnë në pushtet përmes rrugës, me zjarr e përmbysje të dhunshme, po rishfaqen sërrish dhe po i tregojnë botës sesa larg jemi nga qytetërimi dhe Europa e Bashkuar.

Kisha shpresuar se me largimin e famëkeqit Sali Berisha, shfaqja e banditizmit politik ishte kthyer njëherë e përgjithmonë dhe se përmbysjet e qeverive bëhen vetëm me votën e popullit dhe në rrugë demokatike.

Ju liderë të opozitës sot (dje në pushtet), edhe unë e njoh dëshpërimin e popullit, dhe unë e di se ka qeveritarë që vjedhin, se ka parlementarë që flasin si rrugaçë dhe që s’duhet të jenë në tempullin e fjalës së popullit; dhe unë e di se korrupsioni e kam bërthyer atë vend, pasi vilat lluksoze të politikanëve të të gjitha ngjyrave, në Lundër, Gjiri i Lalëzit, në Qerret e gjetkë, janë «lumturia» më e pështirë që mund të ekzistojë në këtë jetë efemere.

Por përmbysja e pushtetit nuk bëhet me dhunë siç duan ta bëjnë «ludistët» e politikës berishiane. Banditizmi politik veçse vonon ardhmërinë shqiptare. Mos e digjni Shqipërinë se ajo është e të gjithëve dhe se ne të gjithë i përkasim asaj.

Fjalët për demokracinë, të drejtën dhe shtetin ligjor që flisni në konferencat pompoze në Tiranë e nëpër Europë zbatoini, dhe jo të jenë fjalë në erë. Le të jetë kjo ditë-festë e përçudnuar nga ju, një mësim për politikanët e opozitës, qeveritarët, parlmentarët, gjykatësit, prokurorët.

Ne nuk duam të kemi imazhin e «këmishave të zeza » që na u shfaqën nëpër rrugët e Tiranës. Dilni dhe manifestoni me familjet tuaja dhe thuajeni fjalën tuaj në mënyrë qytetare, mbrojeni votën tuaj sepse nga ajo votë, pushteti i nesërm do të dijë të drejtojë më mirë për t’i shërbyer popullit dhe jo pasurimit personal.

Bërja e politikës nuk është një afer biznesi siç e shohim në Shqipëri e gjetkë, por një sakrificë ideale, veçanërist në një demojkraci të re. Mjaft më ! Nuk duam më «këmisha të zeza» dhe zjarre në rrugët e Shqipërisë.
Luan Rama

Share: