Home KRYESORE Përplasje verbale midis deputetit shqiptar dhe ministrit Dacic.

Përplasje verbale midis deputetit shqiptar dhe ministrit Dacic.

Riza Halimi, deputet shqiptar në parlamentin serb, gjatë debatit për buxhetin për vitin 2016, tha se nuk po respektohen të drejtat e komunitetit shqiptar në Serbi. Halimi, duke theksuar në veçanti problemin me tekstet shkollore në gjuhën shqipe shtoi edhe faktin se RTS nuk transmeton asnjë emision në gjuhen shqipe, transmeton Zeri.info. - “ Për çfarë po flisni, ju doni që tekstet nga Kosova dhe Shqipëria të përdoren këtu tek ne. Doni që Serbia të mësojë se Kosova është shtet i pavarur, se Deçani është vepër e ndonjë prej dinastive tuaja, por kjo nuk do të ndodhë, në asnjë rrethan딝, ju përgjigj Ivica Daçiç deputeti Halimi.

Share: