Home KRYESORE SHBA me Drone luftarake Ujore!

SHBA me Drone luftarake Ujore!

Shtetet e Bashkuara të Amerikës përdorin rreth 600 miliardë nga buxheti i SHBA-se për ushtrinë dhe jo më kot kanë ushtrinë më të fortë në botë. Por Pentagoni përpiqet të bëjë gjithmonë e më efikase dhe moderne armët e tij dhe risia më e fundit është droni anti-mina ujore. Siç raportojnë mediat amerikane, Pentagoni prej një viti ka nisur testimet me drone nënujore. Deri tani nuk jane te gjitha testet e bera pozitive, por zyrtaret e Pentagon janë optimiste. SHB kane planifikuar te shpenzojnë rreth 864 milion dollare per blerjen e 54 droneve ujore.

Share: