Home KRYESORE Te struktura qe do hetoje korrupsionin askush nuk do mund te nderprese...

Te struktura qe do hetoje korrupsionin askush nuk do mund te nderprese hetimin

Duket se pasi të miratohet në Kuvend reforma në drejtësi, pritet të krijoje një strukturë e posaçme anti-korrupsion për zyrtarët e lartë dhe magjistratët e gjyqesorit

Duke iu përgjigjur pyetjeve të qytetarëve në faqen zyrtare të Reformës në Drejtësi, Eksperti i EURALIUS i atashuar në Komisionin e Posaçëm, Rainer Deville, ka sqaruar se si do të funksionojë kjo strukture dhe pse mendohet se do të jetë më eficente se sistemi aktual ne Shqiperi.

Struktura e ardhshme për luftën kundër korrupsionit sugjerohet të bëhet si një njësi e specializuar dhe e mirë-trajnuar prokurorësh. Ajo do të jetë më eficiente, pasi do të veprojë në mënyrë të pavarur. Sipas këtij propozimi, eprorët nuk mund të vazhdojnë të ndalojnë hetimet ose akt-akuzat. Struktura do të ketë mjete më të mira hetimi, si një Byro Kombëtare Hetimi, akses më të mirë tek bazat e të dhënave dhe përfitime nga dispozita më eficiente të procedurës penale” – ka thenë Deville.

Share: