Home KRYESORE Ekstazë

Ekstazë

Edison Ypi

Mbi trotuarin e “Bank딝-s, shitet “Bar Miu”. Rrëzë murit të “Change”-it tregëtohet “Far Djathi”. Anash vetrinës së “Fustane Nusërie”, janë nderë të mbathura. Dyqani i frutave mban tabelën “Mish Derri i Freskët”. Në “Farmaci” mund të hyhet vetëm nëpërmjet derës së dyqanit ku shiten patate me shumicë. Para një “Cash Point”-i mbajnë rradhë për të tërhequr pare pesë tipa, njëri me mustaqe, tjetri pa dhëmbë, një ushtarak, një hunderr, i pesti me një shenjë thike në faqe.

Në një dyqan shiten njëkohësisht oriz, sheqer, patate, makarona, kopertona bicikletash, vajra makinash, shapka. Tek “Travel Agency” luhet Bilardo dhe vihen Baste Sportive. “Këpucë të Vjetra” rrinë varur mbi ca kosha me presh. Ngjitur me koshat dy qingja të bardhë po blegërijnë se e kanë nuhatur që pas pak do theren. Brenda një guve të errët që quhet“Ëmbëltore” shqiptarë të kërrusr kullufisin male mishi shoqëruar me pilaf dhe kos.

“Qilima”-t e varur në trotuar mbulojnë tabelën “Telefona Celularë Orëndreqës”. “Elektroshtëpiake” ka mbushur trotuarin me hekurishta të ndryshkura. “Klinikë Dentare” s’dihet se ku ndodhet. “Sallon Bukurie” dhe “Shërbime Funerale” i ndan një derë e vogël dërrase mbyllur me lloz që s’merret vesh ku të degdis. Një kamion i ndalur, shoferi i të cilit ka ikur në drejtim të paditur, është futur së prapthi në një si magazinë.

Një e treta e kamionit brënda në magazinë, e treta e dytë mbi trotuar, e treta e tretë ka blllokuar gjysmën e rrugës. “Dyer të Blinduara” ka blinduar edhe veten përderisa është mbyllur dhe s’dihet se kur do hapet. “Fotograf”-i ka përmbledhur në gjirin e vet; “Internet Kafe”, “Lojra Kompjuterike në Rrjet”, “Punime Duroalumini”.

“Fizioterapist”-i rri sikletshëm me sipër një “Class Restorant”, nga e majta një “Picaso Bar” nga e djathta një “Gëlqere”. Tek “Berber”-i nuk mund të rruhesh, të qethesh, apo të bëhesh synet se nga brenda del tymi i pulave hungareze të pjekura në hell. Një Golf 4 me 5 veta në bord duke provuar të hyjë mbrapsht në një garazh gjatë manovrës hedh përmbys përtokë një motoçiklist pa kaskë. Një Benz i madh me të gjitha dritat ndezur ka bllokuar rrugën. Nga një furgon i vjetër plot zhurmë e tym bien mbi asfalt një katarakt me arka bosh.

Share: