Home KRYESORE Europa si fushë lufte!

Europa si fushë lufte!

Nga Ilir Demalia

Brukseli ishte i paralajmëruar, pyetja është pse ndodhi dhe pse po ndodh kjo gjë që e ka kthyer Europën në një gjëndje lufte?!

Pa shumë retorikë shkaqet janë:

1. Pranimi islamit në Europën e krishterë pa limit dhe transformimin e shoqëriseë europine në Ferexhe, në një kohë, që respekti bashkëjetesës duhet të jetë i ndërsjellë dhe reciprok dhe jo të shfrytëzohet toleranca kristiane si dobësi nga extremistët islamikë.

2. Korrupsioni i administratës europiane që tashmë është një formalizëm pasurimi për zyrtarë të Brukselit.

3. Kriza ekonomike si rrjedhim i pasurimit një olgarkie lobingjesh dhe humbja e shtresës mesme dhe pasiguria për të nesërmen

4. Indiferenca si jetesë jokomunitare dhe përgjegjshmëri komunitare. Nuk du të di çfarë ndodh jashtë b…. time

5. Europa ka dështuar në ëndërren e Bashkimit Europian dhe jo vetëm, por është në gjendje lufte.

6. Historia na ka mësuar se këto situata sjellin situata të sundimeve ekstreme ne funksion të situatave ekstreme.

7. A do të përsëritet historia?!

Share: