Home KRYESORE Anetaresimi ne NATO enderr e realizuar.

Anetaresimi ne NATO enderr e realizuar.

Nga Pirro Ahmetaj*

Plot 7 vjet më parë Shqiperia u anëtaresua nē Aleancën e Atlantikut të Veriut (NATO), në Aleancën më të fuqishme të Sigurise globale, modelin e vlerave të lirise dhe “shkollën-simbol” të demokracive perëndimore!

Pa asnjë mëdyshje, mbetet një endërr dhe arritje historike e merituar (pas pamvarësisë), politike dhe gjeo-strategjike për Shqipërinë, Kombin dhe mbarë-Shqiptarët!

Krenar që kam patur privilegjin për të kontribuar modestisht gjatë procesit 15 vjeçar (1999 – 2013) të negociatave teknike të anëtarësimit dhe mirënjohës për sa jemi investuar në këtë proces!

Urimet më të sinqerta, në menyrë të veçant për Leadershipin politik, Eprorët, miqtë dhe kolegët në FA me të cilët kemi patur privilegjin, kemi përjetuar, kemi kontribuar dhe njëkohesisht jemi “rritur profesionalisht” nē këtë proces historik reformash!

God bless Albania!

* Marre nga profili ne Facebook i Gjeneral Pirro Ahmetaj, Keshilltar i Presidentit te Republikes per Mbrojtjen

Share: