Home KRYESORE Arkeologu amerikan zbulon prova të pakundërshtueshme per te rishkruar historine e njerëzimit’

Arkeologu amerikan zbulon prova të pakundërshtueshme per te rishkruar historine e njerëzimit’

Historia e njerezimit te ketij planeti eshte genjeshtra me e madhe e treguar apo shkruar ndonjehere. Mezi pres qe e verteta te ekspozohet dhe qe librat false te digjen! Mediat jane bashkepunetore te nje mbulimi te proporcioneve epike”- faqja 8

Antropologu Dr. Semir Osmanagich, themeluesi i Parkut Arkeologjik te Bosnjes, pika arkeologjike me aktive ne bote, deklaron se ka prova shkencore “te parefuzueshme” qe jane dale ne drite mbi ekzistencen e qyteterimeve antike me zhvillimin e teknologjise, te cilat nuk na lene rruge tjeter vecse te rishkruajme historine tone te Njerezimit ne Toke. Nje analize e kujdesshme, mbi moshen e disa strukturave, zbulon perfundimisht qe ka shtete te ndertuara te qyteterimit te civilizuar, rreth 29.000 vjet me pare.

Datimi i provave te radiokarbonit eshte bere nga Radio Carbon, Laboratori i Kiev-it, ne Ukraine, mbi materialet organike prezente te gjetura ne piken arkeologjike boshnjake te Piramidave. Dy arkeologe italiane, dr. Ricarrdo Brett dhe Niccolo Bisconti, e kane gjetur materialinafer piramides vitin e kaluar. Ata kane qene ne gjendje te datojne prejardhjen e tij, dhe prej kesaj, te datojne edhe vete Piramiden nepermjet radiokarbonit. Ky datim i pergjigjet piramidave te ndertuara 20.000 vjet perpara civilizimit Sumer dhe Babilonas.

Fizikantja Dr. Anna Pazdur e Universitetit polak te Slesia-s, ka shpallur lajmin ne nje conference per shtyp ne Sarajeve, ne gusht te vitit 2008. Profesoresha e Arkeologjise Klasike te Universitetit te Aleksandrise, Dr.Mona Haggag e ka pershkruar kete zbulim si : rishkrim i faqeve te reja te historise europiane dhe boterore.  Datimi 29.000 vjet i Parkut Arkeologjik Boshnjak, eshte arritur nepermjet nje shtrese argjili qe gjendej ne brendesi te shtreses se jashtme te piramidave. Si pasoje, eshte marre nje kampion, qe gjate vitit 2012 eshte arritur te testohet materiali konkret 24.800 vjet me pare, dhe qe do te thote se kjo strukture ka nje profil ndertimi prej pothuajse 30.000 vjete me pare.

“Popujt antike qe kane ndertuar keto piramida, i njihnin sekretet e frekuences se energjise. Kane perdorur keto burime natyrore per te zhvilluar teknologjine, dhe per te ndermarre ndertimin e shkalleve qe nuk i kemi pare ne asnje vend tjeter te tokes”, thote dr. Osmanagich. “Provat tregojne qartesisht se piramidat kane qene ndertuar ne perafrim me rrjetin energjitik te Tokes, dhe funksiononin si makineri qe furnizonin me energji dhe mundesonin sherimin.”

Studiues te historise antike te Shteteve te Bashkuara, kane lajme pergjithesisht befasuese mbi dick ate gjetur ne kendet me te largeta te globit. Per shembill, zbulimi i Rockwall jashte Dallas-it, Teksas, eshte vetem nje shembull in je muri kompleks dhe te fuqishem, me diameter rreth 10 mije metra, te ndertuar rreth 20.000 vjet me pare dhe te zhytyr rreth 7 kate nen toke. Pyetja eshte: Nga cfare eshte ndetuar ky mur dhe per cfare qellimi, dhe mbi te gjitha, njohja e dates ne te cilen ka jetuar ky civilizim, ne c’menyre mund ten a ndihmoje te kuptojme te ardhmen tone?

Gjurme te reja te gjetura, apo civilizime antike te zbuluara, kane ndezur nje kuriozitet te madh per origjinen njerezore, si rezultat imediave qe mbulojne vetem ato gjera qe jane ne rrjedhen e zakonshme.Numri i nentorit te National Geographic ishte: “Zbulimet e 100 mistereve me te medha te Civilizimit Antik”, dhe aty lexonte:

Ndonjehere kulturat lene pas mistere qe humbasin kuptimin per ata qe vijne pas tyre, qe nga mengjiri e deri tek doreshkrimet e kodifikuara, qe na tregojne per antiket te cilet kane pasur nje qellim te thelle.

” Shkencetaret vazhdojne te kerkojne ne njohurine mbi te kaluaren tone, qe eshte e dobishme per percaktimin e nje te ardhmeje me te mire. Autori i mirenjohur, Michal Cremo, ne librin e tij “Arkeologjia e ndaluar”, teorizon, se njohuria qe kemi mbi zhvillimin e Homo Sapiens, eshte lene menjane apo eshte injoruar nga komuniteti shkencor sepse eshte ne kontradite me opinionet aktuale te origjines njerezore qe shkojne shume mire me paradigmen mbizoteruese.”

Gobekli Tepe ne Turqine Lindore

Rezultatet tregojne qartesisht sesi civilizime te ngjashme te avancuara te qenieve njerezore kane qene prezent ne gjithe boten ne ate moment historik. Per shembull, Gobekli Tepe (fotoja e mesiperme) gjendet ne Turqine lindore, dhe eshte nje kompleks i nje mase te madhe qarqesh me gure megalitike, me nje madhesi prej 10-20 metrash, shume me te medhenj se ne puken e Stonehenge-s ne Britanine e Madhe. Ne germimet arkeologjike te Gobekli Tepe, qe jane zbuluar qe ne vitin 1995, jane bere testet e radiokarbonit, te cilat kane treguar se struktura daton te pakten 11.600 vite me pare. Arkeologu gjerman Klaus Schmidt i Institutit gjerman te Arkeologjise ne Berlin te Gjermanise, me mbeshtetjen e ArcheoNova, Instituti i Heidelberg-ut, ka udhehequr germimet ne keto qarqe prehistorike megalitike te zbuluar ne Turqi.

“Gobekli Tepe eshte nje prej vendeve neolitike me te mahnitshem te botes” thote Schmidt. Por sic shpjegon ai ne nje raport te fundit, per te kuptuar zbulimet e reja, arkeologet kane nevoje te punojne ne kontakt te vazhdueshem me specialistet e rajoneve, teoricienet e arkitektures dhe artit, me teroiciene te psikologjise evolutive, sociologe qe perdorin teorine e rrjeteve sociale, dhe te tjere.

“Eshte kompleksiteti i historise se te pareve, komunitete te medha te instaluara, puna me rrjete te gjera, kuptimi i perbashket mbi boten, ndoshta edhe besimet e para te organizuara te tyre, perfaqesonin simbolikat e universit”, thote Schmidt.

Pervec strukturave megalitike, jane zbuluar te tjera figura dhe skulptura, qe prezantoje kafshe te shoqerise antike, si dinozaure, dhe kafshe te tjera te egra. Qe nga moment qe germimet do te fillonin ne vitin 1995, jane pastruar 4 qendra arkeologjike, por mendohet se ka ende deri ne 50 ambiente te fshehura nen toke. Keto monolite te vjeteruar ne sasi te medha, me rreth 7 metra lartesi dhe 25 tonelata te perberjes se Gobekli Tepe, gjenden pikerisht ne zemer te asaj qe e perceptojme si origjina e civilizimit. Kjo u ofron kerkuesve, drejtime te reja ne historine e vertete te Tokes dhe civilizimit tone antik.

“Objektivi i kerkimeve arkeologjike nuk eshte te zbuloje thjesht te gjitha qarqet megalitike, por mbi te gjitha te kerkoje te kuptoje dicka rreth qellimit te tyre”, shton Schmidt.

Piramidat Boshnjake: Prova te civilizimeve te avancuara rreth 30.000 vjet me pare

Tashme jane bere 8 vjet nga germimet e par ate Piramides se Bosnjes, e cila shtrihet rreth 6 kilometra nga pellgu lumor i Visoko-s, 40 kilometra ne veri-perendim te Sarajeves. I kompozuar nga kater piramida antike, ajo e Diellit, tre here me e madhe se Piramida e Gizes, dhe nga nje tunel nentokesor teresisht kompleks, Piramidat e Bosnjes kane marre tashme nje vlere tjeter. Piramida kolosale qendrore e Diellit eshte 420 metra e larte dhe ka nje mase prej miliona tonelatash duke i bere piramidat e Bosnjes, nder me te medhate dhe antiket te njohura ne te gjithe planetin, (ai i Cheope-se eshte i larte vetem 146 metra). Dr. Osmanagich, ka habitur te gjithe komunitetin shkencor dhe arkeologjik me krijimin e nje skuadre inxhinieresh te fushave te ndryshme, fizikante dhe kerkues nga e gjithe bota, per te arritur te bente nje hetim transparent te kesaj pike arkeologjike, per te zbuluar natyren e vertete dhe qellimet e keti kompleksi piramidash.

“Kjo eshte nje kulture e panjohur qe prezanton artin dhe shkencen e avancuar te asaj qe e quajme antike, dhe qe eshte ne gjendje te ndertoje struktura vertet te medha. Ne besojme se ne kete proces po tregohet kapaciteti per te shfrytezuar burimet e pastra energjike”, thote Tim moon, qe sapo i eshte bashkuar skuadres se Osmanagich.

Projekti arkeologjik na ka dorezuar nje tjeter zbulim te rendesishem te gjetur keto vite ne kompleksin e tuneleve nentokesore, te njohur si RAVNE. Ndersa eksploronin tunelin qe te con drejt Piramides se Diellit, skuadra ka nxjerre ne drite gure te ndryshem megalitike. Ne muajin gusht, nje gur i madh prej 25.000 kg u zbulua ne rreth 400 metra thellesi.

“Ketu kemi nje gur masiv i perbere nga qindra mijera tonelata material. Nderkohe, kemi gjetur mure te gjate rreth te gjithe perimetrit te kesaj qendre arkeologjike, te formuar nga blloqe guresh te prere”, shton Tim Moon.

Sasi te medha te gjetura, jane derguar per t’u restauruar nga galerite e lushura me qendren arkeologjike, perfshire ketu piktura mbi gur, objekte arti, dhe nje sere tekstesh te lashta e hieroglifesh te cilat i perkasin pjeseve te tunelit te nendheshem.

Dr. Osmangich thekson se eshte moment per te ndare lirisht njohurine mbi boten qe mund te mesoje nga e kaluara jone: “Eshte koha per ne te hapim mendjet tona ndaj natyres se vertete te origjines sone. Misioni yne eshte ai i perafrimit te shkences me shpirteroren, dhe ne fund te progresojme si specie. Kjo eshte pikerisht ajo qe kerkon nje qasje te qarte ndaj shperndarjes se njohurise.”/nacional.al

Share: