Home KRYESORE Zef Bushati zevendeson Eduart Abazin perkohesisht ne Grupimin per Zgjedhje te Lira

Zef Bushati zevendeson Eduart Abazin perkohesisht ne Grupimin per Zgjedhje te Lira

Me date 17 Shtator 2016 ne ambientet e Hotel Tirana, ora 10 e 30 u mblodh Tryeza e Grupimit Politik per Zgjedhje te Lira e Demokratike. Ne tryeze mori pjese ish Kryetari i KQZ zoti Kristaq Kume eksper per Zgjedhjet.

Ne tryeze ishin te pranishem perfaqesuesit e 15 Parti politike: Partia Fryma e Re Demokratike, Partia Konservatore, Partia e Personave me Aftesi te Kufizuara, Partia Demokracia e Re Europiane, Partia Aleanca per Barazi dhe Drejtesi Europiane, Partia Ora e Shqiperise, Partia e Reformave Demokratike, Partia Kristian Demokrate, Partia Forca Albania, Partia Levizja per Drejtesi e Shqiptareve, Partia e Punes e Shqiperise, Partia Toleranca e Re e Shqiperise, Partia Lidhja Demokristiane, Partia Aleanca Demokristiane. Perfaqesuesit e 15 Partive Politike arsyetuan domozdoshmerine e rifunksionimit te Tryezes se Grupimit te Partive Politike, vecanerisht ne situatat e krijuara.

Ata kerkuan qe te sigurohet nje informacion sa me i shpejte i mundur prane Deputeve Dashamir Shehu, Agron Duka dhe Nard Ndoka ne lidhje me draftin e paraqitur prej tyre ne emer te Grupimit ne Kryesine e Parlamentit, si dhe arsyen per tejkalimin e afateve ligjore te kalimit te ketij Drafti ne Seance Plenare.

Perfaqesuesit e Partive u shprehen me shqetesim rreth mungeses per arsye personale te Koordinatorit te tryezes zotit Eduard Abazi, mungese e cila ka bere qe tryeza te mos mblidhet per nje kohe te gjate.

Ata propozuan qe detyra e koordinatorit ti ngarkohet zotit Zef Bushati deri ne rikthimin ne Shqiperi te zotit Abazi. Eksperti per Ceshtjet Zgjedhore zoti Kristaq Kume, ish Kryetar i KQZ, ne diskutimin e tij pervec mbeshtetjes per kerkesat dhe Draftin e pergatitur dhe te derguar ne Parlament, i siguroi perfaqesuesit e Partive se kerkesat e tyre perputhen plotesisht me Rekomandimet me te fundit Nr 1 te OSBE ne lidhje me ndryshimin ne forme dhe permbajtje te Ligjit Zgjedhor, i cili parashikon depolitizimin dhe departizimin e Ligjit Zgjedhor.

Tryeza tjeter e Grupimit Politik per Zgjedhje te Lira dhe Demokraci u vendos te mbahet me date 1 Tetor 2016 ora 10 e 30 ne ambientet e Hotel Tirana.

U ngarkua koordinatori zoti Zef Bushati qe te njoftoje te gjithe kryetaret e partive te Grupimit si dhe te marre kontakte me Deputetet per tu informuar rreth fatit te Draftit te hartuar nga Grupimi dhe i depozituar ne Parlament nga deputetet Shehu,Duka dhe Ndoka.

Share: