Home KRYESORE Aleksi: “Donkishoti” tepër i rrezikshëm dhe tragjik kur i teket të merret...

Aleksi: “Donkishoti” tepër i rrezikshëm dhe tragjik kur i teket të merret me politike

Nga Emiljano Aleksi 
Si personazh, “Donkishoti”, është interesant për letërsinë, por tepër i rrezikshëm dhe tragjik kur i teket të merret me politike, aq më tepër në një vend si ky i yni qe vuan nga një “militantizëm i sëmure”.
Janë të shumta arsyet përse Ngjela ka marr këtë rol.
Sinqerisht, të dy Donkishotët të shtojnë gazin; Edhe pse e ëndërron të shkoi një herë në SHBA, shtiret se ka lidhje direkt me amerikanët, madje krijon aq shumë konfuzion, e të çudit me mitomanin e tij klasike.
Së dyti; Dikur këtë rol e bënte shoku Gjino, ose e thënë ndryshe z. Gjinushi. I shtyrë nga qarqe lobuese për shitjen e partisë, ai dilte kundër çdo mendimi, veprimi, apo sugjerimi të Z. META.
Tashmë rolin e ka marr Donkishoti i ri. S’na mbetet gjë tjetër për të thënë. Të përshëndes me atë shprehjen klasike “ Faleminderit që Ekziston”.
Share: